Головна Новини Світ Китай Червоні лінії США: ЗМІ дізналися, чи перестав бізнес Китаю підтримувати РФ у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Червоні лінії США: ЗМІ дізналися, чи перестав бізнес Китаю підтримувати РФ у війні

За інформацією Newsweek, китайські компанії продовжують ігнорувати санкції США заради вигідних угод із РФ

27 квітня 2024, 11:58
Поділіться публікацією:

У Москві на початку квітня відбулася конференція "ЕкспоЕлектроніка", яка є головною можливістю для найсучасніших російських технологічних компаній укласти договори з тими, хто ухвалює рішення в країні щодо секторів безпеки та оборони. Також на цьому заході були присутні китайські виробники. Це говорить про те, що Пекін розширено впливає на російську економіку, особливо у сфері сучасних технологій, доступ до яких стає складнішим для компаній РФ після того, як країна-агресор розпочала вторгнення в Україну, що викликало багато західних санкцій. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише Newsweek.

Червоні лінії США: ЗМІ дізналися, чи перестав бізнес Китаю підтримувати РФ у війні

Китай та Росія. Фото: з відкритих джерел

За інформацією журналістів, цього року на виставці в РФ було представлено 348 китайських компаній, у той час як російських було 369.

"Ця траєкторія відображена в кількості китайських і гонконгських експонентів на недавніх виставках ExpoElectronica. У 2023 році їх було всього 119, у 2022 році — 57, а в 2021 році — вісім. Щонайменше три компанії, що беруть участь у нинішній виставці ExpoElectr під санкції США за допомогу росіянам в обході міжнародних торговельних обмежень", — наголосили автори матеріалу.

За даними Міністерства фінансів США, компанія IMAXChip Technology потрапила під санкції у грудні 2023 року через "численні постачання передової електроніки до Росії", серед яких і підсанкційна фірма "Акрол". Відомо, що IMAXChip увійшла до п'ятірки найбільших російських джерел іноземної мікроелектроніки.

Також під санкції потрапила компанія Izzition E-Technology через її використання "російським урядом для закупівлі електронних компонентів". Наголошується, що компанія займається торгівлею, зокрема напівпровідниками, від імпорту яких значною мірою залежить озброєння РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається між США та КНР: про що говорить позиція Сі щодо війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

27 квітня 2024, 15:52

штаты такие наивные..капец..ща!узкоглазые тока шнурки погладят и фсьо..и сразу перестанут торговать с рашей..на западные дентьги жируют.кстати... китаезы..Ограничивайте им рынок капитала и будет вам счастье.


Новини