Головна Новини Світ Китай Чи готова Україна до "мирного плану" Китаю: про що свідчать заяви Києва
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готова Україна до "мирного плану" Китаю: про що свідчать заяви Києва

Україна не напрацювала переговорні позиції з Китаєм

29 червня 2024, 22:10
Поділіться публікацією:

Влада України не напрацювала переговорних позицій для Китайського саміту миру, про готовність взяти участь в якому заявила український посол в Сінгапурі Катерина Зеленко, заявив політолог Віталій Кулик.

Чи готова Україна до "мирного плану" Китаю: про що свідчать заяви Києва

Китай може ініціювати свій мирний саміт. Фото з відкритих джерел

"Побіжний скринінг кулуарів різних відомств і міністерств – від Офісу президента до Міністерства закордонних справ – показує, що там не мають "зеленого" уявлення про модель, порядок денний та як все може відбуватися на Китайському саміті миру", – сказав Віталій Кулик.

Політолог відзначив, що представники української влади роблять заяви про мирні ініціативи Китаю, однак це більше схоже на спроби вступити у діалог та зняти негатив, який виник в україно-китайських відносинах після саміту у Швейцарії.

"Ми маємо сухий залишок саміту у Швейцарії у вигляді комюніке. Там є чотири пункти, під якими підписалися багато країн. Це вихідні положення нашого переговорного процесу, які підтримали колективний Захід та інші союзники, а також для підтримки яких ми намагаємося залучити нові держави. Тепер ми говоримо про готовність брати участь у ще одному саміті миру. А як тоді з переговорною базою, напрацьованою у Швейцарії? Вона переноситься на новий саміт та буде вихідною точкою переговорів на ньому? Чи будуть досягнення Швейцарського саміту представлені на Китайському саміті? Це важливі питання, на які зараз немає відповідей", – наголосив політолог.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до кінця цього року російська армія планує захопити весь Донбас, вважає офіцер ЗСУ Микола Мельник. Військовослужбовець переконаний, що у ворога нічого не вийде, однак наступальні дії він продовжить. "Але при негативному сценарії стерти Торецький укріпрайон та нав'язати нам бої за Покровськ чи Костянтинівку, противнику під силу, зважаючи на динаміку, яку демонструють українська та ворожа армії", — наголосив Микола Мельник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини