Головна Новини Світ Китай Чи готовий Сі вмовити Путіна компромісним шляхом завершити війну в Україні: деталі Politico
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готовий Сі вмовити Путіна компромісним шляхом завершити війну в Україні: деталі Politico

Китай визнає Україну як суверенну державу і не поділяє російських наративів про те, що ця країна є нацистською маріонеткою Заходу

19 червня 2024, 17:17
Поділіться публікацією:

Останнім часом Китай не приховує своїх симпатій до Росії. На початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року Пекін намагався хоч якось дистанціюватися від Москви, але не приховував, що йому ближча позиція саме Кремля. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Politico".

Чи готовий Сі вмовити Путіна компромісним шляхом завершити війну в Україні: деталі Politico

Путін і Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що Пекін на боці Москви стало остаточно ясно напередодні Глобального мирного саміту щодо України в Швейцарії 15-16 червня. При цьому автори публікації зазначають, що неправильно говорити, що Китай та Росія повністю погоджуються у питанні війни. Огляд недавніх заяв та аналітичних матеріалів Пекіна та Москви ясно показує, що Китай визнає Україну як суверенну державу та не поділяє російських наративів про те, що ця країна є нацистською маріонеткою Заходу. Він також підтримує прямі контакти з Києвом, висловлюється проти російської ядерної загрози та публічно не підтримує вторгнення. Натомість він туманно заявляє, що "суверенітет усіх країн" має поважатися, натякаючи, що вторгнення може бути невиправданим. Але на цьому суперечності закінчуються, оскільки обидві країни схильні погоджуватися з ключових питань.

Вказується, що, на думку Пекіна, винуватцем конфлікту є США, які, за його словами, прагнули спровокувати конфронтацію у регіоні.

"Цю пару також поділяє зневагу до західних санкцій, у тому числі до тих, які були накладені проти Росії. Китайські чиновники люто виступають проти американських "незаконних односторонніх санкцій" і заявляють, що їх не дотримуватимуться. І Сі Цзіньпін не просто пасивно чинив опір спробам ізолювати Росію, забезпечивши країні економічне рятувальне коло, він також показав, що готовий нести як репутаційні, так і економічні витрати, щоби підтримати свого сусіда", — йдеться в публікації.

Зазначається, що після того, як Захід посилив свої вимоги до Китаю, його зв'язки з Росією, схоже, лише зміцнилися. І що довше Китай зберігатиме свою проросійську позицію, то важче буде переломити ситуацію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорить заочна суперечка НАТО та Китаю: чому гра в нейтральність більше не пройде.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини