Головна Новини Світ Китай Чи можливе зближення України і Китаю: чому все не так просто
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можливе зближення України і Китаю: чому все не так просто

Києву складно вибудувати самостійну політику з Пекіном без узгодження з Заходом

26 червня 2024, 22:32
Поділіться публікацією:

Україна не зможе вибудовувати власну політику щодо Китаю, незважаючи при цьому на позицію Заходу, заявив військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко.

Чи можливе зближення України і Китаю: чому все не так просто

Відносини України і Китаю на низькому рівні. Фото з відкритих джерел

"Щодо співпраці з Китаєм в України немає серйозного вибору. Київ не може дозволити собі велику стратегію непрямих дій. Україна, звісно, може сформулювати власну політику щодо Китаю, однак не зможе реалізувати її. Нас обмежать в реалізації власної автономної політики з Пекіном", – розповів Олександр Мусієнко.

На думку експерта, світ надалі буде ділитися навколо позиції щодо Китаю, а тому багатьом країнам доведеться визначатись – вони з Китаєм чи проти нього.

"Україна не зможе проводити самостійну політику щодо Китаю. Так чи інакше ми будемо залежати від політики Заходу, яка, вочевидь, буде ще більше трансформуватися у випадку перемоги Дональда Трампа. Якби Україна хоча б частково прийняла мирний план Китаю, прихильники Трампа одразу ж відвернулися б від нас. Позиція України щодо Китаю буде синхронізуватися із Заходом, оскільки ми не зможемо діяти самостійно", – додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна заявила про готовність запросити на наступний саміт миру РФ – це головне досягнення саміту, який пройшов у Швейцарії, пише журнал Time. Видання наголошує, що на конференції стало очевидно, що "мрія Андрія Єрмака про глобальну коаліцію зруйнована". Time відзначає, що на саміт не прибув Китай, а Саудівська Аравія погодилася направити посла лише після того, як Володимир Зеленський в останній момент здійснив поїздку в королівство.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Україна втратила чимало можливостей для налагодження продуктивної співпраці з Китаєм, вважає політолог Євген Магда. "У нас відносини з Китаєм – це вектор профуканих можливостей. В українських посадовців не з’явилося розуміння Китаю. Ми не зуміли конвертувати у політичну співпрацю кілька років інтенсивного економічного партнерства з Китаєм", – наголосив Євген Магда. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини