Головна Новини Світ Китай Чи подіяв тиск Заходу: яке рішення прийняв Сі щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи подіяв тиск Заходу: яке рішення прийняв Сі щодо війни в Україні

Глава КНР заявив, що відносини між його країною та Росією є "найкращими в історії"

5 липня 2024, 07:00 comments1046
Поділіться публікацією:

Глава КНР Сі Цзіньпін підтримав зв'язки з Росією та підтвердив позицію Пекіна щодо України, попри розчарування західних лідерів через те, що Пекін нібито підтримує військові зусилля Москви. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg". 

Чи подіяв тиск Заходу: яке рішення прийняв Сі щодо війни в Україні

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

В матеріалі зазначається, що під час зустрічі в кулуарах саміту з безпеки в Астані Цзіньпін та Путін заявили, що відносини між їхніми країнами є "найкращими в історії". Політики пообіцяли спільно захищати "регіональний спокій і стабільність".

Коли йшлося про Україну, то лідер Китаю зазначив, що його країна "завжди стояла на правильному боці історії", згідно з повідомленням Міністерства закордонних справ. Це говорить про постійну підтримку Пекіном Москви.

Водночас Путін наголосив, що РФ виступає проти втручання зовнішніх сил у Південнокитайське море, де зросла напруга через територіальну суперечку Пекіна з Філіппінами, союзником США.

"Мій дорогий друже, я дуже радий нашій новій зустрічі", — звернувся Сі до Путіна.

Автори матеріалу підкреслили, що демонстрація поглиблення зв'язків, можливо, ще більше дратуватиме західні країни, які тиснуть на Китай, аби він припинив сприяти війні Росії проти України. 

"Пекін намагається зображати себе нейтральним гравцем, але союзники Києва звинувачують його в наданні Кремлю технологій і запчастин для зброї, що використовується у війні", — нагадали у виданні.

Також під час зустрічі президент Китаю зазначив, що його країна підтримує Росію у виконанні її обов'язків головуючої в БРІКС, "об'єднуючи країни Глобального Півдня, запобігаючи новій холодній війні та виступаючи проти незаконних односторонніх санкцій і гегемонії".

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять заяви Зеленського: який буде формат переговорів з РФ. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

5 липня 2024, 06:49

4,6 мільйонів грн з держбюджету виплатили нардепам на оренду житла в Києві у квітні-травні, Зате у переселенців 2000 забрали. Отже тварюки. Ще раз доказ того, що цим виблядкам перемога не потрібна, їх тільки гроші цікавить. З цими виблядками у влади перемоги ніколи, ніколи не буде, запам'ятате. А так, як у нас народ амебы, не протестують, не мочать тих тварюк, то ця сволочна влада до останнього буде у влади. Наша бандерівська влада це і є клятий ворог українського народу.


Новини