Головна Новини Світ Китай Чи справді Китай хоче миру: чому активізувався Пекін
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді Китай хоче миру: чому активізувався Пекін

Китай став активнішим на міжнародній арені не з власної волі

1 травня 2024, 00:35
Поділіться публікацією:

США посилюють тиск на Пекін та можуть завдати відчутного удару китайській економіці, вважає політолог Андрій Городницький.

Чи справді Китай хоче миру: чому активізувався Пекін

Між США і Китаєм зберігається напруга. Фото з відкритих джерел

За словами політолога, останнім часом Китай справді активізувався на міжнародній арені, однак робить це не з власної волі.

"Центр ухвалення рішень тимчасово змістився до Китаю виключно з тої причини, що Заходу потрібно вирішити питання з війною в Україні. Американцям і європейцям потрібно вибудувати подальшу стратегію поведінки, а Пекін – той, хто може вплинути на Росію", – сказав Андрій Городницький.

Політолог відзначив, що попередні два роки США не могли диктувати умови Китаю і Росії, а лише посилювали санкції. Натомість зараз Штати вийшли на рівень, коли можуть потужно тиснути на Пекін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники продовжують продавлювали українську оборону на Авдіївському напрямку, відзначає офіцер ЗСУ Микола Мельник. "Противник зрозумів, що ЗСУ відчувають тотальний голод в усьому, а тому намагається скористатись ситуацією та кидає в бій резерви. Тактика проста — прорив в одному місці із стрімким розгортанням у фланги сусідніх підрозділів", — написав офіцер ЗСУ.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що прем'єр-міністр Словаччини Робер Фіцо, коментуючи збір словаками 4 млн євро на закупівлю боєприпасів для України, заявив, що "це немов пукнути в дерево". "Через рік-два буде так само. Всі гроші будуть витрачені. Можливо, щось розікрадуть, але в Україні нічого не зміниться. Ми будемо там, де є. Це моя позиція. Тому я надаватиму перевагу припиненню вогню за будь-яку ціну", — додав Роберт Фіцо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини