Головна Новини Світ Китай Чи справді Китай має необмежений вплив на РФ: чому це не так
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді Китай має необмежений вплив на РФ: чому це не так

Пекін перебільшує свій вплив на Москву

4 червня 2024, 23:11
Поділіться публікацією:

Китай все активніше "продає" Заходу свою нібито необмежену можливість впливати на Росію, однак існують "червоні лінії", за якими Пекін неспроможний диктувати Москві свої умови, вважає експерт-міжнародник Дмитро Левусь.

Чи справді Китай має необмежений вплив на РФ: чому це не так

Китай залишається стратегічним партнером РФ. Фото з відкритих джерел

"У КНР, безперечно, є можливості впливати на Росію – перше за все, за рахунок великої частки у російському імпорті. Щоправда, тут є сумніви, чи може бути китайський вплив на Москву більшим за колективний тиск країн-учасниць майбутнього мирного саміту у Швейцарії. Росія є молодшим партнером, клієнтом і субпідрядником КНР. Однак Пекін прекрасно усвідомлює, що існують "червоні лінії", за якими тиск на Москву неефективний", — наголосив Дмитро Левусь.

За словами експерта-міжнародника, у питанні ядерної безпеки Володимир Путін наочно продемонстрував, що вплив Китаю на Росію обмежений.

"Незадовго після зустрічі Сі Цзіньпіна з Путіним, на якій обговорювалося нерозповсюдження ядерної зброї, Росія розпочала процес розміщення ядерної зброї у Білорусі. У відповідь КНР фактично ніяк не відреагувала. Це була яскрава демонстрація "червоної лінії", за якою у КНР немає впливу на Росію", — додав експерт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нове опитування, проведене Міжнародним комітетом порятунку (IRC), розвіяло побоювання про те, що підтримка українських біженців у західних країнах слабшає. Навпаки, більшість жителів Європи та США, як і раніше, виступають за надання українцям довгострокової допомоги та можливостей для інтеграції.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що основні зусилля російських загарбників будуть зосереджені на східному фланзі російсько-українського фронту. Ситуація на півночі Харківщини залишається напруженою. Наразі, каже він, загарбники взяли оперативну паузу після того, як зазнали серйозних втрат під час першого етапу своєї наступальної кампанії на півночі Харківщини. Наразі російські окупанти здійснюють передислокацію сил та засобів, зокрема з території Курської області на територію Білгородської області. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини