Головна Новини Світ Китай Чи здійсняться «китайські» мрії Путіна після візиту Сі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи здійсняться «китайські» мрії Путіна після візиту Сі

Китай не стане допомагати РФ, а от користуватися - буде

20 березня 2023, 22:27
Поділіться публікацією:

Росія навряд чи отримає підтримку з боку Китаю після візиту Сі Цзіньпіна. Поїздка лідера КНР до Москви — не більше, ніж піар. Таку думку в Телеефірі висловив політолог-міжнародник Антон Кучухідзе, пишуть "Коментарі".

Чи здійсняться «китайські» мрії Путіна після візиту Сі

Чи отримає Росія допомогу Китаю

“Китай не буде ризикувати, тобто передавати ці товари, тому що на відміну від російської економіки, китайська все-таки — це реально глобальна фабрика. І на відміну від рашистів, вони торгують з усім світом. І тим більше потрібно розуміти, що для Китаю США і Європейський Союз є двома топовими партнерами з експорту-імпорту товарів”, — сказав Кучухідзе.

Політолог звернув увагу, що Росія завжди використовувала енергетику для того, щоб впливати на політичні процеси в Європі.

“Усе інше, ясна річ, у них не закуповувалося, вони програвали конкуренцію тощо. Також не потрібно забувати, що в Китаю є свій інтерес у тому, щоб задешево купувати енергоресурси в рашистів, задешево скуповувати всі об’єкти, які їх цікавлять економічно, у самій Російській Федерації тощо. Тому буде певний піар. Деталей, може, ми не побачимо, а я впевнений, що ми однозначно деталі після візиту до Москви не побачимо”, — вважає він.

Антон Кучухідзе повідомив, що сьогодні Financial Times дав інсайд, що в китайському істеблішменті дуже серйозно ставляться до перемовин із президентом Зеленським і вважають неправильним що-небудь озвучувати, що не влаштовуватиме Україну.

Як писали "Коментарі", 20 березня на зустрічі з Сі Цзіньпіном російський президент Володимиром Путін "плазував", вихваляючи економіку Китаю, а ще він не міг контролювати свої ноги.

"Коментарі" також повідомляли про те, що лідер КНР Сі Цзіньпін прибув сьогодні літаком до Москви. Лідер КНР та президент РФ під час протокольної зустрічі обмінялись компліментарними спічами, назвавши один одного друзями та запевнили один одного у взаємній повазі. Своєю чергою, Путін не поскупився на компліменти, похваливши мирний план КНР щодо врегулювання війни в Україні.

Читайте також на сайті "Коментарі" — Сі Цзіньпін в Москві: перші заяви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини