Головна Новини Світ Китай Чому Китай боїться поразки РФ: стала відома головна причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Китай боїться поразки РФ: стала відома головна причина

Поразку Росії Китай сприйме як загрозу для себе

20 квітня 2024, 20:09 comments4853
Поділіться публікацією:

Китай точно не зацікавлений у поразці Росії, а тому не буде сприяти закінченню війни на умовах, які можуть бути вигідні Україні, вважає експерт-міжнародник Дмитро Левусь.

Чому Китай боїться поразки РФ: стала відома головна причина

Китай залишається ключовим партнером РФ. Фото з відкритих джерел

"КНР точно не зацікавлена в тому, щоби програла Росія. Їй не потрібний мир, якщо такий мир буде вигідний Україні. Китай зацікавлений, щоби війна між РФ і Україною продовжувалася. Китай і Росія – старі партнери і водночас противники. Не треба забувати, що між ними є ментальна спорідненість. Пекін бачить у Москві віддзеркалення себе. Китай вважає, що Росія має право робити у Східній Європі все, що їй заманеться, так само, як він має право насипати острови у Південно-Китайському морі, давити В’єтнам чи погрожувати Тайваню", – сказав експерт-міжнародник.

Дмитро Левусь наголосив, що поразка Росії неприйнятна для Пекіну з ментальної точки зору, оскільки вона буде означати загрозу для самого Китаю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що влада Росія організувала пропагандистські заходи, в рамках яких на тимчасово окуповані території прибули вдови російських загарбників для агітації за війну. У межах акції російські жінки, чиї чоловіки безславно загинули в Україні на війні, яку розв’язав божевільний диктатор Володимир Путін, їздять по захоплених регіонах та агітують місцевих чоловіків наслідувати приклад своїх чоловіків.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що проти російського журналіста Андрія Захарова порушили кримінальну справу за "фейки" про армію РФ. Раніше він розповів про позашлюбну доньку російського диктатора Володимира Путіна. Андрій Захаров написав кілька гучних статей-розслідувань, за що удостоївся премії "Золоте перо". Журналіст, зокрема, є автором розслідування про ймовірну третю доньку російського президента Луїзу Розову.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Максим

20 квітня 2024, 20:56

Китаю по барабану виграє росія чи програє. Питання лише в одному що буде вигіднішим взагалі.


Новини