Головна Новини Світ Китай Чому Китай не приїхав на Швейцарський саміт миру: названа неочікувана причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Китай не приїхав на Швейцарський саміт миру: названа неочікувана причина

Китай може організувати власний саміт миру

28 червня 2024, 20:49
Поділіться публікацією:

На саміті миру у Швейцарії так і не було представника Китаю. Однак причина відсутності на конференції китайської делегації не у проросійськості Пекіну, переконаний політичний експерт Євген Магда.

Чому Китай не приїхав на Швейцарський саміт миру: названа неочікувана причина

Китай може організувати власний саміт миру. Фото з відкритих джерел

"Причина, перш за все, в тому, що Китай не може, не хоче і не буде стояти із Заходом на одному щаблі в позиції другого номера. Китаю набагато цікавіше ініціювати власний саміт миру, ніж долучатися до саміту, організованого кимось іншим. Не випадково український посол в Сінгапурі Катерина Зеленко нещодавно заявила, що Україна може взяти участь у саміті, який організує Китай. Зеленко була прессекретарем МЗС, а тому добре поінформована та прекрасно усвідомлює, який резонанс і вплив можуть мати такі заяви", — наголосив Євген Магда.

За словами експерта, Китайський саміт миру варто розглядати як такий, що може відбутися з достатньо високою ймовірністю.

"По-перше, ще напередодні конференції у Швейцарії були повідомлення, що понад 20 країн готові підтримати пропозицію Китаю про проведення саміту миру. По-друге, за результатами Швейцарського саміту миру ми побачили, що значна частина держав Глобального півдня залишаються у "китайській коробочці". Вони відвідали саміт, але відмовилися підписувати підсумкове комюніке, фактично зберігши лояльність Пекіну та відмовившись погоджуватися з позицією Заходу щодо війни в Україні та шляхів її завершення", — відзначив він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що глава НАТО Єнс Столтенберг заявив, що російська армія не здатна здійснити великий прорив на фронті. "Росіяни знову спробували почати наступ цієї весни і влітку, але поки що досягли лише незначних успіхів. Ми побачили, що українці змогли втримати оборону", — заявив Єнс Столтенберг. За словами генсека, що у НАТО немає жодних підстав вважати, що у РФ є можливості та сили для здійснення великих проривів. При цьому він відзначив, що Росія продовжить наступати та завдавати авіаудари.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники, швидше за все, незабаром зможуть захопити місто Красногорівка у Донецькій області, повідомив лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс". "У Красногорівці погані справи. Противник має просування в приватному секторі. Зараз на цій ділянці пекельні бої. Наші підрозділи сильно виснажені", — розповів лейтенант ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини