Головна Новини Світ Китай Чому Сі Цзіньпінь їде до Путіна та про що вони можуть розмовляти
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Сі Цзіньпінь їде до Путіна та про що вони можуть розмовляти

Метою візиту стане демонстрація не союзу з Росією

15 березня 2023, 19:56
Поділіться публікацією:

Майбутній візит лідера Китаю до Росії, якщо він все-таки відбудеться, покаже не союз з Росією, а протистояння з Америкою. Про це розповів політолог Володимир Фесенко, пише ТСН. 

Чому Сі Цзіньпінь їде до Путіна та про що вони можуть розмовляти

Сі Цзіньпін та Путін (фото з відкритих джерел)

"Вся наявна інформація свідчить про те, що тривають переговори про такий візит. Росіяни давно хочуть, щоб китайський лідер приїхав до Росії", — сказав експерт.

На думку політолога, Сі Цзіньпін вже виконав усі завдання всередині країни. Його переобрали на третій термін. Відтак, за останні 40 років він став першим китайським лідером, який порушив принцип зміни поколінь. Свого часу кожні 10 років відбувалася зміна керівництва в країні.

"Сі Цзіньпін став перший, хто порушив ці правила. Це означає, що в Китаї починається нова епоха. Чим це закінчиться важко сказати. Ми бачимо прагнення Китаю до світового лідерства. Раніше такого не було", — сказав Фесенко. 

 Сьогодні Китай претендує на роль світового лідера. 

"Будуть обговорювати війну в Україні, стосунки з США, питання продовольчої безпеки тощо. Мета КНР — продемонструвати США, що у Китаю є такий ресурс як Росія, яким він може скористатися в протистоянні США. Такого ще не було рік тому. Росія лише молодший партнер Китаю. Але це не означає, що Китай буде підтримувати її", — сказав Фесенко.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що як Китай може почати допомагати РФ у війні. США вкотре попередили Китай про наслідки можливої передачі зброї країні-агресії. На думку політтехнолога, співзасновника Агентства моделювання ситуацій Олексія Голобуцького, найгірший сценарій полягає в тому, що Білорусь стане перевалочним пунктом для китайських технологій, можливо навіть озброєнь – для Росії.

За його словами, весь цей озвучений "мирний план" насправді про Китай, а не про Україну. Це посили до ЄС, США щодо санкцій, ринків, військових блоків. І навіть акценти на важливості дотримання суверенітету та територіальної цілісності – більше про Тайвань, ніж про нас

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

vvvvv

15 березня 2023, 22:08

Обычные девушки хотят секса прямо сейчас, любят сосать и давать в попу. Это круче тиндера, зацени сам------ http://redirect.sk/kiska


Новини