Головна Новини Світ Китай Чому Сі їздив в Європу: названо дуже неочікувану причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Сі їздив в Європу: названо дуже неочікувану причину

Лідер Китаю прагне не допустити зближення Європи з Індією

17 травня 2024, 21:45 comments2695
Поділіться публікацією:

На тлі загострення відносин між Вашингтоном і Пекіном почалися розмови про перенесення виробничих потужностей з Китаю до Індії. Розуміючи загрозу для себе від зближення США та Індії, Китай намагається зрозуміти, чи готова Європа приєднатися до США у цьому питанні, вважає кандидат економічних наук Іван Ус.

Чому Сі їздив в Європу: названо дуже неочікувану причину

Китай шукає діалог з Європою. Фото з відкритих джерел

"Саме тому візит Сі Цзіньпіна до Європи насамперед варто пов’язувати зі спробами Китаю вияснити, чи буде Європа підтримувати ідею США з просування Індії на роль головної країни Глобального півдня. Сі Цзіньпін, перш за все, торгувався з Європою за обмеження розвитку Індії та неприєднання до плану США щодо переорієнтації на Індію. Питання Росії для Пекіну було похідним", — наголосив Іван Ус.

За словами експерта, тепер Китай має вирішити для себе, чи готовий до кінця бути з Росією або ж обмежити підтримку РФ в обмін на те, що Захід не буде збільшувати інвестиції до Індії.

"У контексті саміту миру, який ініціювала Україна, Китай має вирішити – брати у ньому участь чи дозволити Індії виступити новим фронтменом Глобального півдня", — додав кандидат економічних наук.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники досягли локальних успіхів у Харківській області, розповів командувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі. Водночас, за словами Крістофера Каволі, росіяни не мають сил, які б дозволили їм здійснити стратегічний прорив. Генерал висловив впевненість, що ЗСУ втримають оборону на фронті.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що РФ і Китай намагаються представити зустріч Володимира Путіна і Сі Цзіньпіна як мирну ініціативу, однак насправді вони готуються до протистояння із Заходом, пише видання The Telegraph. Видання зазначає, що у коментарях на камери перед закритими переговорами два лідери говорили про глобальну стабільність і вирішення конфліктів, таких як війна в Україні, але коли вони сіли за стіл для переговорів у четвер вранці, стало зрозуміло, що там не все про мир. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини