Головна Новини Світ Китай Цзіньпін здивував усіх своїм ігноруванням форуму БРІКС: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Цзіньпін здивував усіх своїм ігноруванням форуму БРІКС: що сталося

Жодних пояснень з приводу відсутності лідера країни на заході від китайської сторони не було

23 серпня 2023, 14:45 comments1036
Поділіться публікацією:

Глава КНР Сі Цзіньпін у вівторок проігнорував форум економічної групи БРІКС у ПАР. Замість нього промову від його імені вголосив міністр торгівлі Китаю Ван Вентао, а китайські державні ЗМІ та чиновники спробували не акцентувати увагу на самому факті його відсутності. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "CNN".

Цзіньпін здивував усіх своїм ігноруванням форуму БРІКС: що сталося

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, як і очікувалося, літак Сі Цзіньпіна приземлився в Йоганнесбурзі ще у понеділок. Він з'явився на вечері, організованій лідером ПАР Сирилом Рамафосою, на якій також були присутні лідери Бразилії та Індії та голова МЗС Росії Сергій Лавров. Проте на саміті китайського лідера так і не побачили.

У підготовленій промові від його імені містився заклик уникати "безодні нової холодної війни", а далі йшов перелік звинувачень на адресу США. Хоча прямого звинувачення на адресу США чи Байдена не прозвучало.

ЗМІ зазначає, що в інформаційному просторі Китаю спробували не розголошувати дивну поведінку Сі Цзіньпіна, який фактично почав ігнорувати саміт, хоч і офіційно прибув на нього. Навіть коли під час брифінгу представників китайської сторони прямо запитали – чому голова КНР вирішив відмовитися від відвідування форуму, дипломати КНР не прямо відповідали на такі питання.

Читайте також на порталі "Коментарі" – російського диктатора Володимира Путіна, ордер на арешт якого (а також уповноваженого президента РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової – у рамках розслідування незаконної депортації дітей з території України) у березні видав Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі не буде на саміті країн БРІКС (Бразилії, Росії, Індії, Китаю та ПАР), який пройде в Йоганнесбурзі (Південна Африка) з 22 по 24 серпня. Неявка Путіна на саміт свідчить про ізоляцію РФ і дуже обмежені можливості російського президента переміщатися світом, наголошується в матеріалі CNN. Які очікування від саміту БРІКС? Наскільки відсутність там Путіна впливає інших учасників об'єднання, заснованого у червні 2006 року у рамках Петербурзького економічного форуму? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини