Головна Новини Світ Китай Disney сприяє владі Китаю: чому компанія видалила епізод із відомого мультфільму
commentss НОВИНИ Всі новини

Disney сприяє владі Китаю: чому компанія видалила епізод із відомого мультфільму

Законодавці Республіканської партії звинувачують Disney за очищення епізоду "Сімпсонів" у Гонконзі. Республіканці кажуть, що цей крок Disney був "жалюгідною дією"

14 грудня 2021, 12:09
Поділіться публікацією:

Республіканські законодавці звинувачують Disney у прихильності до Комуністичної партії Китаю після того, як компанія, вилучила епізод "Сімпсонів", який критикував уряд Китаю, зі свого потокового сервісу в Гонконзі. Про це повідомляє Fox News.

Disney сприяє владі Китаю: чому компанія видалила епізод із відомого мультфільму

Мультфільм "Сімпсони" - фото з відкритих джерел

Минулого місяця глядачі Disney у Гонконзі виявили, що епізод "Goo Goo Gai Pan" із 16-го сезону "Сімпсонів" недоступний для перегляду на платформі через кілька тижнів після того, як сервіс потокової передачі був запущений на території Китаю.

У зниклому епізоді сім’я Сімпсонів відвідує площу Тяньаньмень в Пекіні, де знаходять табличку з написом: "На цьому місці в 1989 році нічого не сталося". Насправді ж, на цьому місці 4 червня 1989 року китайський уряд на чолі з комуністами вбив невідому кількість протестувальників за свободу.

В епізоді також згадується культова фотографія "Людина-танкіст", зроблена в день різанини, на якій видно, як невідомий протестувальник стоїть один перед чергою китайських танків під час розгону уряду.

Незрозуміло, чи тиснули на Disney, щоби прибрати цей епізод, але це сталося після того, як законодавчий орган Гонконгу прийняв закон, що забороняє показ і розповсюдження фільмів, які "схвалюють, підтримують, прославляють, заохочують та підбурюють до діяльності, яка може загрожувати національній безпеці". 

У листі, надісланому в п’ятницю, 10 грудня, представник Південної Кароліни Джефф Дункан сперечався з генеральним директором Disney Бобом Чапеком з приводу очевидного рішення вилучити епізод з Гонконгу.

"Той факт, що Disney видалить сатиричний епізод мультфільму, який може викрити зло Комуністичної партії Китаю, є огидним і заслуговує на осуд. Мене дуже непокоїть реакція Disney", – написав конгресмен.

Далі Дункан закликав Disney відновити епізод "Goo Goo Gai Pan" для перегляду в Гонконзі.

"Китай хоче стерти з історії протести на площі Тяньаньмень і різанину 1989 року, і, схоже, Disney намагається допомогти досягти цієї мети. Я наполегливо закликаю Disney змінити свій курс, якщо він будь-яким чином причетний до китайського уряду, і наказати Комуністичній партії Китаю "Eat My Shorts" (Ред. одна з головних фраз Барта Сімпсона. Барт використовує її, щоб висловити своє бунтарське ставлення, зазвичай до авторитетних діячів)", — написав Дункан. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", у 2020 році, під час розпалу пандемії, майже всі провідні потокові телевізійні сервіси відчули великі успіхи.  Але оскільки карантин послабився, а живі розваги та фільми повернулися, цей сплеск зростання швидко зник, і Disney найбільше сповільнив зростання кількості передплатників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини