Головна Новини Світ Китай До Росії їде "третій лідер" Китаю: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

До Росії їде "третій лідер" Китаю: що відомо

Китайський депутат Лі Чжаньшу відвідає Росію наступного тижня

4 вересня 2022, 22:59
Поділіться публікацією:

Наступного тижня Росію відвідає головний китайський депутат Лі Чжаньшу. З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну — це буде перший візити найбільш високопоставленого представника китайської влади. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на "Сіньхуа".

До Росії їде "третій лідер" Китаю: що відомо

Лі Чжаньшу(фото з відкритих джерел)

Відомо, що депутат Лі Чжаньшу, якого ще називають "третім лідером", очолює постійний комітет Всекитайських зборів народних представників. Тож він приїде до Росії з офіційним візитом.

 Окрім цього, відомо що китайський політик візьме участь у Східному економічному форумі. Його візит буде частиною політичного турне в рамках, якого він відвідає Монголію, Непал та Південну Корею.

 Варто зазначити, що лідер Китаю Сі Цзіньпін не покидав свою країну з початку пандемії 2019 року.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про союз Китаю та Росії. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав союз Москви з Пекіном "захистом міжнародного права". І це – на тлі війни РФ, що триває проти України. При цьому у Китаї фактично ухилилися від заклику президента України Володимира Зеленського до переговорів із лідером КНР Сі Цзіньпіном. На думку українського лідера , Китай на сьогоднішній день – єдина країна, яка має важелі впливу на російське керівництво та може переконати російського диктатора Володимира Путіна припинити війну. На думку політичного експерта Дениса Гороховського, позиція Китаю щодо подій очевидна та закономірна. І базується вона виключно на взаєминах України та США. При цьому, наголошує він, за фактом Китай дотримується нейтралітету щодо російсько-української війни.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини