Головна Новини Світ Китай Допомога Китаю для "оборонки" РФ набирає обертів: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Допомога Китаю для "оборонки" РФ набирає обертів: про що йдеться

Китай наростив поставки Росії високоточних верстатів

2 січня 2024, 23:55 comments1700
Поділіться публікацією:

З початку повномасштабного вторгнення в Україну Китай збільшив у 10 разів поставки РФ високоточних верстатів для російської військової промисловості. Про це пише видання Financial Times, передає портал "Коментарі".

Допомога Китаю для "оборонки" РФ набирає обертів: про що йдеться

Китай збільшує військові поставки РФ. Фото з відкритих джерел

Видання відзначає, що суттєве зростання поставок сучасних верстатів, які дозволяють виконувати надзвичайно точну фрезерну обробку металу, стурбувало партнерів України.

За інформацією Financial Times, союзники Києва намагаються обмежити доступ до РФ високоточних верстатів з Китаю.

Як відзначає видання, згідно з даними митниці РФ, у липні 2023 року китайські виробники поставили до Росії обладнання на 68 млн доларів, тоді як відповідний показник у лютому 2022 року становив лише 6,5 млн доларів.

Зазначається, що в липні минулого року на частку пристроїв з числовим програмним управлінням (ЧПУ) китайського походження припало 57% російського імпорту за вартістю, тоді як до війни цей показник становив всього 12%.

Крім того, відзначає видання, РФ імпортує значні обсяги інструментів з ЧПУ, вироблених у Тайвані та Південній Кореї.

Видання додає, що у листопаді США ввели масштабні санкції проти всіх великих російських імпортерів інструментів з ЧПУ. Китайські компанії, які продовжують торгувати з російськими імпортерами, тепер ризикують потрапити під санкції США, які поставлять під загрозу їх здатність торгувати на інших ринках.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у владних кабінетах розглядають зміни до законодавства про мобілізацію, які передбачатимуть бронювання для військовозобов'язаних, які отримують офіційну зарплату вище 33,4 або 66 тисяч гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини