Головна Новини Світ Китай Формула миру на Мальті: Китай дав негативну відповідь Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Формула миру на Мальті: Китай дав негативну відповідь Україні

За інформацією Bloomberg, Китай пропустить зустріч на Мальті, де пройде черговий раунд переговорів щодо Формулу миру

27 жовтня 2023, 08:37 comments3047
Поділіться публікацією:

У Китаї не знайшли можливості приєднатись до обговорення Формули миру для припинення війни в Україні. Черговий раунд переговорів радників глав держав має відбутися на Мальті. У ході зустрічі понад 55 країн обговорюватимуть українську Формулу миру. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg", з посиланням на свої джерела.

Формула миру на Мальті: Китай дав негативну відповідь Україні

Китай. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що свою участь у переговорах вже підтвердили країни "Великої сімки", Катар, Південна Африка, Індія та Туреччина. Є також низка країн, такі як Бразилія і Чилі, які заявили, що приєднаються до обговорення лише онлайн.

"Відсутність Пекіна стане розчаруванням для президента України Володимира Зеленського, який намагається заручитися міжнародною підтримкою свого плану досягнення тривалого та справедливого миру", – йдеться у матеріалі.

У публікації також вказують на те, що залучення Пекіна до мирного саміту для України є вкрай важливим. Справа в тому, що саме від позиції Китаю багато в чому залежить здатність Росії продовжувати війну проти України. Доки путінський режим відчуває мовчазну підтримку китайської влади, він здатний і надалі продовжувати війну. Але, якби Москва зіткнулася з тиском з боку Пекіна, то Кремлю було б складніше знаходити кошти та можливості, щоб затягувати конфлікт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Мальта ухвалила запит Офісу президента України на проведення 28 та 29 жовтня чергової зустрічі радників глав держав щодо обговорення Формули миру. Раніше подібні відбулися влітку – у Копенгагені (Данія) та у Джидді (Саудівська Аравія). Китай відправив делегата на зустріч у Джидді. Які очікування від третьої зустрічі щодо пошуку оптимального виходу з російсько-української війни? Чому обрано саме Мальту? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини