Головна Новини Світ Китай Глава МЗС Китаю обговорив із Лавровим війну в Україні: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава МЗС Китаю обговорив із Лавровим війну в Україні: що відомо

Ван І обговорив зі Сергієм Лавровим війну в Україні

7 серпня 2023, 20:05 comments4028
Поділіться публікацією:

7 серпня очільник дипломатичного відомства Китаю  Ван І обговорив з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим війну в Україні. Про це заявило Міністерство закордонних справ Китаю

Глава МЗС Китаю обговорив із Лавровим війну в Україні: що відомо

Міністр закордонних справ Китаю Ван І (фото з відкритих джерел)

Варто зазначити, що війну в нашій країні у Китаї називають "українською кризою".

"Сторони також обмінялися думками щодо української кризи  та інших міжнародних і регіональних питань, що становлять взаємний інтерес", — йдеться у повідомленні.

Голова МЗС Китаю зазначив, що стосовно війни в Україні його країна буде займати незалежну і неупереджену позицію, висловлюватиме об'єктивну і раціональну думку, активно просуватиме "мирні переговори" і шукатиме політичне рішення щодо будь-якої міжнародної багатосторонньої події.

Своєю чергою Лавров заявив китайському дипломату, що Росія згодна з позиційним документом офіційного Пекіна.

 "Росія повністю згодна з позиційним документом Китаю щодо політичного врегулювання української кризи і цінує та вітає конструктивну роль Китаю в цьому відношенні",- заявив Лавров.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у МЗС Китаю зробили заяву за підсумками переговорів у Саудівській Аравії. Дводенні міжнародні переговори в Саудівській Аравії щодо пошуку шляху мирного вирішення "української кризи" допомогли "зміцнити міжнародний консенсус". Таку заяву зробили в МЗС Китаю.
 Китай делегував для участі в переговорах спецпредставника з євразійських справ і колишнього посла в Росії Лі Хуея, який у травні здійснив поїздку шістьма європейськими столицями, щоб знайти точки дотику для можливого політичного врегулювання між Москвою та Києвом.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини