Головна Новини Світ Китай Грата у великі переговори: Сі Цзіньпін таки може натиснути на Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Грата у великі переговори: Сі Цзіньпін таки може натиснути на Путіна

Китай готовий до невеликих компромісів, що може призвести до деякого дискомфорту для економіки і ВПК РФ.

15 травня 2024, 21:45
Поділіться публікацією:

Керівник  Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик  розповів, що може повпливати на Китай, щоб він почав зі своєї   сторони  тиснути на РФ.

Грата у великі переговори: Сі Цзіньпін таки може натиснути на Путіна

Сі Цзіньпін (фото з відкритих джерел)

Як стверджує експерт,  тепер  Сі Цзіньпін готовий до  певних компромісів, що може привести до певного дискомфорту для економіки та ВПК країни-агресора РФ.

"Коли санкції зачіпають, китайцям доводиться реагувати — або підвищувати ставки, або, навпаки, йти на компроміси. Якщо вони бачать, що Захід готовий до підвищення ставок, тоді вони йдуть на компроміс. Якщо ж бачать, що компроміси не досягли результату, вони підуть на ескалацію. На даний момент вони готові до невеликих компромісів, і це означає, що надмірного тиску на Росію зараз не буде, але це буде створювати дискомфорт для путінських економіки і ВПК", — висловивсь  Кулик, відповідаючи на запитання  Главреда.

Експерт пояснив, що тепер в  соціальних мережах росіяни говорять про зрадництво Китаю — мовляв, Сі Цзіньпін за спиною Росії щось пообіцяв Заходу і продавсь  європейцям.

"Це означає, що вже створено певний дискомфорт для Росії, і в чомусь вона відчуватиме дефіцит. А з огляду на те, що техніка йде на фронт буквально з цехів, то будь-яке провисання в часі поставок позначатиметься на ефективності російських військ, які зараз намагаються захопити максимум територій і отримати вигідну переговорну позицію перед новим, як їм здається, переговорним треком", — припускає він.

Кулик переконаний, що "Китай буде грати у великі переговори".

"Я очікую, що після переговорів у Швейцарії буде ще один переговорний трек, де Китай може бути основним гравцем та не буде підтримувати всі російські "хотілки", — завершив  експерт.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що може змінитись після візиту Путіна до Китаю.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини