Головна Новини Світ Китай Інцидент біля спірних островів: Китай звинувачує США
commentss НОВИНИ Всі новини

Інцидент біля спірних островів: Китай звинувачує США

Військові КНР стверджують, що військовий корабель США увійшов у їх територіальні води, після чого Китай вжив заходів, щоб вигнати американців. США спростовують таку інформацію.

23 березня 2023, 14:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китайські військові звинувачують американський ракетний есмінець USS Milius у незаконному перетину китайських територіальних вод поблизу Парасельських островів у Південнокитайському морі. За свідченням військових КНР вони витіснили американський військовий корабель зі своїх територій, проте у США відкидають звинувачення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на The Guardian.

Інцидент біля спірних островів: Китай звинувачує США

Американський ракетний есмінець USS Milius. Фото: Issei Kato/Reuters

23 березня китайські військові оприлюднили заяву в якій стверджують, що американський есмінець USS Milius порушив кордони Китаю "без схвалення уряду, тим самим підриваючи мир і стабільність". Китай заявив, що був змушений вжити заходів та витиснути військовий корабель США зі своїх вод.

"Наші сили постійно підтримуватимуть високу готовність і вживатимуть усіх необхідних заходів для рішучого захисту національного суверенітету та безпеки, а також миру та стабільності в Південнокитайському морі", — сказав речник Південного командування Китаю Тянь Цзюньлі.

Після таких повідомлень від Китаю, США спростували інформацію, заявивши, що виконували звичайні морські операції і есмінець перебував у міжнародних водах та не був вигнаний китайськими військовими.

Парасельські острови, поблизу яких стався інцидент є спірними територіями у Південнокитайському морі. У 1974 році Китай силою окупував острови і стверджує, що це їх територія. Також на них претендує Тайвань та В’єтнам.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про китайське попередження. У КНР заявили про небезпечний шлях мілітаризації Японії.

Також "Коментарі" писали про те, чи почне Китай відкриту конфронтацію із Заходом через війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини