Головна Новини Світ Китай Історичний максимум: найбільший виробник вугілля у світі видобув у 2021 році рекордну кількість породи
commentss НОВИНИ Всі новини

Історичний максимум: найбільший виробник вугілля у світі видобув у 2021 році рекордну кількість породи

У 2021 році Китай видобув рекордну кількість вугілля. Цього року він може видобути ще більше

19 січня 2022, 15:54
Поділіться публікацією:

Минулого року Китай видобув більше вугілля, ніж будь-коли, оскільки його електростанції намагалися задовольнити попит на електроенергію, підриваючи плани щодо обмеження викидів вуглецю. Про це повідомляє CNN.

Історичний максимум: найбільший виробник вугілля у світі видобув у 2021 році рекордну кількість породи

Вугілля - фото з відкритих джерел

Хоча зростання виробництва допомогло взяти під контроль енергетичну кризу, ціни на вугілля цього року знову зростають на тлі очікувань, що Китаю знадобиться ще більше викопного палива для відновлення економіки.

Згідно з даними, опублікованими Національним бюро статистики Китаю на початку цього тижня, видобуток вугілля досяг рекордних 4,07 мільярда метричних тонн минулого року, що на 4,7% більше, ніж у 2020 році. Імпорт вугілля також зріс минулого року до найвищого рівня з 2013 року.

Китай уже є найбільшим у світі виробником і споживачем вугілля, але його рекордний видобуток помітний, враховуючи, що лише рік тому країна рекламувала агресивні заходи, спрямовані на серйозне обмеження викидів.

У вересні 2020 року президент Китаю Сі Цзіньпін заявив, що країна стане вуглецевою нейтральною до 2060 року, і його уряд зробив рішучі кроки в першій половині 2021 року, щоб зробити це реальністю, включаючи закриття сотень вугільних шахт.

Але щоб пом’якшити кризу, минулої осені Китай наказав шахтам збільшити видобуток вугілля. Останні статистичні дані показують, що до грудня виробництво зросло більш ніж на 7% порівняно з роком раніше до історичного максимуму в 385 мільйонів метричних тонн. 

"Завдяки твердим і постійним крокам Китай буде здійснювати впорядковане поетапне скорочення традиційної енергетики в ході пошуку надійної заміни новою енергією", - сказав Сі на онлайн-промові на Всесвітньому економічному форумі.

Тим часом ціни в Китаї на енергетичне вугілля, яке в основному використовується для виробництва електроенергії та опалення, останніми днями зросли. За даними Чженчжоуської товарної біржі, ф’ючерси на енергетичне вугілля зросли майже на 7% у середу до приблизно 775 юанів (122 долари) за тонну. Цього року контракт зріс на 13%.

Згідно з дослідницьким звітом, аналітики Guotai Junan очікують, що цього року попит на вугілля залишиться високим, оскільки Китаю необхідно стабілізувати економічне зростання, а вугільна енергетика має вирішальне значення для цього плану.

Китайські політики чітко дали зрозуміти, що забезпечення стабільності є головним пріоритетом у 2022 році, і пообіцяли вживати активних заходів для підтримки зростання.

Як повідомляли раніше "Коментарі", цієї зими Україна не побачить вугілля з Казахстану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини