Головна Новини Світ Китай Китай демонстративно показав Кулебі, що Україна для нього не в пріоритеті: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай демонстративно показав Кулебі, що Україна для нього не в пріоритеті: про що мова

Китай насправді веде війну на боці Росії

25 липня 2024, 10:42 comments5455
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський повідомив, що побачив "чіткий сигнал, що Китай підтримує територіальну цілісність та суверенітет України". Проте, як відзначає президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар, в жодному офіційному повідомленні від китайської сторони немає згадки про підтримку територіальної цілісності України. Окрім того, про таку підтримку не обмовляються і китайські ЗМІ.

Китай демонстративно показав Кулебі, що Україна для нього не в пріоритеті: про що мова

Кулеба і Ван Ї

"Жодного слова про територіальну цілісність України! Навіть у загальних рисах, як це традиційно робить китайська пропаганда – "Китай підтримує територіальну цілісність", не вказуючи, що це стосується конкретної держави. Звісно, можливо, що в притаманній китайцям манері, Ван Ї міг тихо шепнути на вухо Кулебі, що "Крим — це Україна", але ми про це нікому, ніде і ніколи не скажемо публічно, а так ви майте на увазі, навіть президенту своєму можеш повідомити. Згідно Сунь Цзи "війна — це шлях хитрощів і обману". А Китай веде війну, і не на боці України", — написав у Фейсбуці Гончар.

При цьому експерт звернув увагу, що міністр закордонних справ Ван Ї приймав очільника МЗС Дмитра Кулебу не в Пекіні.

"В Китаї символіка має велике значення. Прийомом українського міністра в Гуанчжоу китайці хотіли продемонструвати низьку пріоритетність України для Піднебесної", — заявив Гончар.

За його словами, ганебно виглядає, коли український міністр працює в ролі пропагандиста основного союзника Росії.

"В Пекіні та Москві радісно підморгують один одному та ще й відверто демонструють братерство по зброї — дві пари стратегічних бомбардувальників — російські Ту-95МС та китайські Н-6 — показували "Кузькіну мать" США поблизу Аляски", — заявив Гончар.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за словами Зеленського, від Китаю отримано чіткий сигнал про те, що він підтримує територіальну цілісність України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини