Головна Новини Світ Китай Китай готує вторгнення на Тайвань: з'явилася дата
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай готує вторгнення на Тайвань: з'явилася дата

Тайвань очікує вторгнення Китаю у 2027 році

19 січня 2023, 10:05
Поділіться публікацією:

Є велика ймовірність, що китайські війська вторгнуться на Тайвань. Напад може статися 2027 року, попереджає МЗС країни. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на Sky News.

Китай готує вторгнення на Тайвань: з'явилася дата

Міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву. Фото: GettyImage

"Китай тепер, найімовірніше, вторгнеться на Тайвань, щоб відвернути увагу від внутрішніх проблем лідера Сі Цзіньпіна", — заявив міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву.

У МЗС Тайваню вважають, що в Пекіні вже навіть визначилися з ключовою датою, коли може відбутися повномасштабне вторгнення на кшталт того, що здійснили росіяни в Україні. Йдеться про 2027 рік.                             

Видання звертає увагу, що ще ніколи ризик виникнення нового конфлікту не був таким високим, як зараз. Немає підстав говорити, що розбіжності можна врегулювати виключно дипломатичним шляхом, все йде до того, що конфронтації не уникнути. За інформацією тайванських джерел, Китай щодня відправляє винищувачі в напрямку повітряного простору самоврядного острова. Таким чином Пекін намагається перевірити реакцію Тайваню та його союзників, але коли буде удар – ніхто не знає.

Варто зазначити, що відразу 47 літаків Військово-повітряних сил Китаю вночі 26 грудня перетнули серединну лінію Тайванської протоки. Вони увійшли до південно-західної зони ППО Тайваню.            

Читайте також на порталі "Коментарі" — чого чекати від візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена до Китаю – чому це важливо у світлі російсько-української війни. Чи може Китай натиснути на Росію щодо припинення війни. "Коментарі" розбиралися у питанні разом із експертами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини