Головна Новини Світ Китай Китай готується до нападу на Тайвань: у Пентагоні озвучили сценарії
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай готується до нападу на Тайвань: у Пентагоні озвучили сценарії

Згідно з доповіддю Пентагону, Китай нарощує сили для нападу на Тайвань, який може статися найближчими роками.

24 жовтня 2023, 16:35 comments1530
Поділіться публікацією:

Згідно з оновленою доповіддю Пентагону про китайську армію, Китай нарощує сили для нападу на Тайвань. Рішення про вторгнення може бути ухвалене керівництвом КНР у найближчі роки. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Washington Times.

Китай готується до нападу на Тайвань: у Пентагоні озвучили сценарії

Китай нарощує сили для нападу на Тайвань

"Армія Китаю планує низку операцій, включаючи кібератаки, військово-морську блокаду Тайваню та кілька типів вторгнення. Метою операцій буде змусити Тайвань капітулювати перед об'єднанням з материком або змусити тайванських лідерів вести переговори на умовах Пекіна", — йдеться у статті.

Як зазначається у доповіді, одним із варіантів, які розглядає Китай у військовому конфлікті, могла б стати повітряна та морська блокада, покликана перекрити життєво важливий імпорт на Тайвань та змусити Тайбей капітулювати. Така блокада може включати великомасштабні ракетні удари та можливе захоплення прибережних островів Тайваню.

Повітряні та військово-морські сили НВАК будуть проводити операції з блокади протягом тижнів або місяців, якщо це необхідно, а електронна та інформаційна війни будуть використовуватися для ізоляції Тайваню та контролю за міжнародною думкою про конфлікт.

Другий варіант передбачає обмежене застосування сили або варіанти примусу, включаючи руйнівні, каральні або смертоносні військові атаки в рамках дрібномасштабної операції. Ця операція буде підкріплена відкритими та таємними економічними та політичними операціями, спрямованими на формування глобальних поглядів та підрив легітимності влади Тайваню.

"Як і під час блокади, НВАК використовуватиме атаки на комп'ютерні мережі поряд з обмеженими військовими ударами по політичній, військовій та економічній інфраструктурі Тайваню. Мета: посіяти страх на Тайвані та підірвати довіру населення до уряду", — наголошується в доповіді.

Третій варіант, викладений в доповіді, передбачає нанесення авіаційних і ракетних ударів по ключових цілях, таких як урядові об'єкти. Військові цілі включатимуть удари по авіабазах, радіолокаційних об'єктах, ракетах, космічних об'єктах і об'єктах зв'язку.

По-четверте, Китай планує десантне вторгнення відповідно до принципів, викладених у попередніх військових документах.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Сі Цзіньпін прямо натякнув, що Китай повертатиме Тайвань.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

24 жовтня 2023, 15:47

Молодець Китай. Він має право разом з Україною і Палестиною боротись проти окупантів за свою незалежність.


Новини