Головна Новини Світ Китай Китай готується до війни: Сі Цзіньпін зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай готується до війни: Сі Цзіньпін зробив заяву

Сі Цзіньпін розкрив тему готовності до війни у чотирьох окремих промовах

30 березня 2023, 12:07 comments11163
Поділіться публікацією:

Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що готує Китай до війни. І світ це "має сприймати всерйоз". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на слова Сі Цзіньпіня, якого цитує Foreign Affairs.

Китай готується до війни: Сі Цзіньпін зробив заяву

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Як пише видання, така заява прозвучала з вуст Сі Цзіньпіна під час щорічного засідання парламенту КНР та його найвищого політичного консультативного органу.

Сі Цзіньпін розкрив тему готовності до війни у чотирьох окремих промовах, а в одній із них сказав своїм генералам "сміливо воювати".

Повідомляється, що його уряд також оголосив про збільшення оборонного бюджету Китаю на 7,2%, який подвоївся за останнє десятиліття, а також плани зробити країну менш залежною від іноземного імпорту зерна.

Крім того, останніми місяцями Китай представив громадськості нові закони про військову готовність. Також відомо про будівництво нових бомбосховищ у містах по той бік Тайванської протоки та створення нових офісів "Національної оборонної мобілізації" по всій країні.

У матеріалі йдеться, що немає поки що офіційних заяв про те, що китайська армія готується вступити у велику війну, але, виходячи з останніх заяв вищого керівництва КНР, "конфлікт не визначений чи неминучий".

"Але щось змінилося в Пекіні, і цього політики та бізнес-лідери у всьому світі не можуть дозволити собі ігнорувати. Якщо Сі каже, що готується до війни, було б безглуздо не повірити йому на слово", — пише Foreign Affairs.

Читайте також на порталі "Коментарі" — триденний візит лідера Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпіна до російського диктатора Володимира Путіна, хоч і завершився, але залишається у фокусі уваги. Його аналізують західні видання та політики, дають оцінки у самому Китаї. Які головні висновки можна зробити зараз, коли є можливість проаналізувати китайсько-російські переговори не гарячими слідами, а згодом? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

30 березня 2023, 11:22

Попри бажання Зедента втягнути Китай у війну не вийде. Від війни в Україні виграє саме корумпована влада і олігархізм. І орки УПА-шизму які їх обслуговуют.


Новини