Головна Новини Світ Китай Китай хоче просувати ще один мирний план
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай хоче просувати ще один мирний план

Китай хоче стати посередником у конфлікті Ізраїлю та Палестини

18 квітня 2023, 09:10 comments2804
Поділіться публікацією:

Китай заявив про бажання стати посередником у поновленні мирних переговорів між Ізраїлем та Палестиною. Про це заявив міністр закордонних справ КНР Цінь Ган, передає портал "Коментарі" з посиланням на "Xinhua".

Китай хоче просувати ще один мирний план

Китай закликає до переговорів Ізраїлю та Палестини. Фото: GettyImages

Зазначається, що він провів телефонні розмови зі своїми ізраїльськими та палестинськими колегами Елі Коеном та Ріядом Аль-Малікі. Після цього він сказав, що необхідно відновити мирні переговори та запровадити раніше досягнуті домовленості.

"Китай не має егоїстичних інтересів в ізраїльсько-палестинському питанні, і лише сподівається, що Ізраїль та Палестина зможуть мирно співіснувати та захищати регіональний мир та стабільність", — заявив Цінь.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор Володимир Путін провів зустріч із членом Держради КНР, міністром оборони країни Лі Шанфу. Сторони заявили про зміцнення співробітництва, зокрема, по лінії військових відомств. У свою чергу секретар РНБО України Олексій Данилов запевняє, що на фронті поки що не зафіксовано фактів застосування росіянами китайської зброї. Про що говорить тепер ще й військове зближення РФ та КНР (і чи є воно насправді)? Якою є ймовірність, що китайське озброєння чи компоненти будуть задіяні у війні проти України? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Світовий банк і МВФ у Вашингтоні протягом цього тижня усуватимуть "слабкі місця" санкцій проти росії, щоб запобігти способам їх обходу. Тим часом, ЄС працює над черговим (11-м) пакетом санкцій проти країни-агресора. Не виключено, що вони можуть торкнутися нафти, газу та атомної галузі. З "атомними" санкціями, втім, є серйозні пробуксовування, насамперед з боку Угорщини, Франції та Болгарії. Які очікування від нових санкційних рішень із боку Заходу? Куди і як треба бити, щоб швидше покласти російську економіку та, відповідно, військову машину? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини