Головна Новини Світ Китай Китай і Європа посилюють зв'язки: чим небезпечна така співпраця
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай і Європа посилюють зв'язки: чим небезпечна така співпраця

Європа має негативний досвід співпраці з РФ

27 квітня 2024, 16:50
Поділіться публікацією:

Наразі вибудовується потужний економічний союз між Китаєм і Європою, на формування якого США ніяк не можуть вплинути.

Китай і Європа посилюють зв'язки: чим небезпечна така співпраця

Китай і ЄС зближаються. Фото з відкритих джерел

Посилення економічних зв’язків між європейськими країнами і Китаєм може мати негативні наслідки, переконаний політичний і економічний експерт Валерій Клочок.

"Всі ми добре пам’ятаємо історію взаємин між Європою і Росією. Європа до сьогоднішнього дня залишається енергетично залежною від Росії та продовжує активно торгувати з нею всіма видами товарів. Навіть в умовах російсько-української війни торгові обороти між Європою і Росією залишаються дуже високими. Через взаємну залежність Європа не здатна зменшити агресивний вплив РФ на Україну. З огляду на власну безпеку, Європі варто з великою обережністю нарощувати економічні зв’язки з Китаєм, щоби не повторилася ситуація як з Росією", наголосив політолог.

Валерій Клочок відзначив, що збільшення взаємозалежності між Європою та Китаєм відкриє перед Пекіном нові можливості впливати на геополітичну карту світу. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на початку квітня російські загарбники почали активно застосовувати на полі бою біля Красногорівки Донецької області танки Т-72, обшиті металевою конструкцією. Як повідомляє видання Forbes, "танки-черепахи" виявилися ефективними, але незабаром ворог не зможе використовувати їх. Такі танки втрачають можливість крутити баштою та спостерігати за полем бою. Але при цьому вони виконують поставлену задачу — підвезення піхоти до окопів ЗСУ.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російська армія прорвала оборону Збройних сил України на Куп'янському напрямку та захопила село Кислівка. "О 10 годині ранку росіяни розпочали масовані наступальні дії у Кислівці. Під кінець доби вони закріпилися у населеному пункті. Місцем удару обрали підрозділ ТрО, який обмежений в силах та засобах. Хлопцям прикро втрачати позиції, але без підтримки тяжкого озброєння ситуація може суттєво погіршитися", — пише Deep State.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини