Головна Новини Світ Китай Китай лютує: як Росія та КНДР зуміли вибісити Пекін
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай лютує: як Росія та КНДР зуміли вибісити Пекін

Китаю категорично не подобається зближення Росії та Північної Кореї

сьогодні, 18:11
Поділіться публікацією:

Китайське керівництво негативно реагує на посилення відносин між Північною Кореєю та Російською Федерацією, розповів в ефірі Freedom колишній посол України в Китаї Ігор Литвин.

Китай лютує: як Росія та КНДР зуміли вибісити Пекін

Китай

За словами Литвина, цього року відносини між КНДР та Росією суттєво поглибилися, зокрема після зустрічі 18 червня у Пхеньяні, коли Володимир Путін та Кім Чен Ин підписали угоду про "всеосяжне стратегічне партнерство". Ця угода фактично створила союз між країнами, який передбачає спільні дії у випадку військової агресії проти однієї з них.

"Ці країни використовують одна одну. Подивіться, Путін до цього не був у Північній Кореї 24 роки. І підписаний у червні договір — це захід вимушений, оскільки Путін потребує озброєння. І я переконаний, що щойно у Північної Кореї закінчиться її старе озброєння, яке вона постачає до РФ, одразу ж закінчаться “принади” відносин між Російською Федерацією і КНДР. Тому що у північнокорейської армії більше брати нічого, хіба що війська”, — пояснив дипломат.

Він також згадав про інформацію розвідок, які свідчать, що кілька тисяч північнокорейських військових проходять підготовку в Росії з можливістю їхньої участі у бойових діях проти України.

При цьому Литвин вважає, що Китай, який має значний вплив на Північну Корею, не підтримує зближення між Пхеньяном і Москвою. Екс-посол зазначив, що Пекін зараз активно намагається повернути КНДР у свою сферу впливу. "

“Китаю ця справа не сподобалася. Це чітко простежується. І зараз Китай докладає зусиль, щоб повернути Північну Корею у сферу свого впливу", — відзначив експерт.

Він також припустив, що Північна Корея не погодила з Китаєм постачання озброєння до Росії, що стало причиною напруженості.

"Видно відразу, що Китай приревнував до цих дій Північної Кореї. Мабуть, це не було погоджено з Китаєм. Я маю на увазі, перш за все, величезні поставки озброєнь до Російської Федерації”, — продовжив екс-посол.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що РФ формує із військових КНДР "буряцький батальйон".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини