Китай назвав "червону лінію", яку не може перетнути США

Китай закликав США до мирного співіснування обох країн вказавши, що це "червона лінія", яку не можна перетинати.

Очільник МЗС КНР Ван Ї розкритикував США за постійні санкції та "безпідставні звинувачення" щодо Китаю та вказав на "червону лінію", яку Сполучені Штати не мають перетинати. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Укрінформ".

Під час пресконференції міністр закордонних справ Китаю розповів про головні принципи існування КНР та США.

"Наша позиція полягає в дотриманні трьох принципів – взаємної поваги, мирного співіснування та взаємовигідної співпраці", - розповів Ван Ї.

Очільник МЗС КНР Ван Ї заявив, що США використовує "придушення" Китаю та постійно розширює односторонні санкції. Крім того, китайський дипломат вказує, що з боку Сполучених Штатів існують "безпідставні звинувачення" проти КНР, які за його словами "досягли неймовірного рівня".

Попри це Ван Ї вважає, що військові конфлікти між країнами будуть мати невідомі наслідки, тому основою для існування США та Китаю він називає мирне співіснування.

"Мирне співіснування – це "червона лінія", яку за жодних обставин не можна перетинати, бо страшно уявити наслідки збройного протистояння між такими гігантами, як Китай і Сполучені Штати", - сказав Ї.

У підсумку Ван Ї додав, що ризики йдуть від США, а не від Китаю, які врешті зашкодять самим американцям.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай закликав зібрати міжнародну конференцію для вирішення війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, що з'явилася реакція Пекіна на санкції проти китайських компаній за співпрацю з Росією, яка веде війну в Україні.