Головна Новини Світ Китай З'явилася реакція Пекіна на санкції проти китайських компаній за співпрацю з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилася реакція Пекіна на санкції проти китайських компаній за співпрацю з Росією

Китай загрожує вжиттям необхідних заходів щодо захисту законних прав та інтересів китайських підприємств

26 лютого 2024, 15:40 comments1762
Поділіться публікацією:

У Китаї вважають санкції США, Євросоюзу та Великобританії проти їхніх компаній, накладені за співпрацю з Росією, економічним примусом, що підриває міжнародні економічні та торгові правила. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив представник міністерства торгівлі КНР у відповідь на введені трьома країнами обмеження.

З'явилася реакція Пекіна на санкції проти китайських компаній за співпрацю з Росією

Китай. Фото: з відкритих джерел

Чиновник назвав санкції "односторонніми, безпідставними та прикладом економічного примусу та "юрисдикції довгої руки".

За його словами, останні обмеження встановлені без дозволу Ради Безпеки ООН, яка не відповідає міжнародному законодавству і підриває міжнародні економічні та торгові правила та порядок.

Офіційний Пекін вважає, що такі санкції завдають шкоди безпеці та стабільності глобальних промислових ланок та ланцюжків постачання, а також вплине на двосторонні відносини КНР зі Сполученими Штатами, Європейським Союзом та Великобританією.

Представник міністерства торгівлі КНР застеріг, що Китай "вживе необхідних заходів для захисту законних прав та інтересів китайських підприємств".

Читайте також на порталі "Коментарі" — керівник китайського Міністерства закордонних справ Ван І запевнив українського колегу Дмитра Кулеба, що Китайська Народна Республіка (КНР) не відправляє летальну зброю до Росії. У той же час, держсекретар США Ентоні Блінкен, зустрівшись з Ван І на Мюнхенській безпековій конференції, обговорив з ним низку питань. У тому числі висловив стурбованість щодо підтримки КНР війни Росії проти України, включаючи допомогу російській оборонно-промисловій базі. При цьому незрозуміло, чи візьме Китай участь у Глобальному саміті безпеки, який планується провести в Швейцарії. Що можна сказати про позицію Китаю щодо російсько-української війни? Чи змінилася вона за два роки широкомасштабного вторгнення РФ в Україну? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини