Головна Новини Світ Китай Китай закликав зібрати міжнародну конференцію для вирішення війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай закликав зібрати міжнародну конференцію для вирішення війни в Україні

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї заявив про необхідність міжнародної конференції, яка розгляне усі мирні плани закінчення війни в Україні.

7 березня 2024, 10:00 comments1003
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Очільник МЗС Китаю Ван Ї заявив, що потрібно зібрати міжнародну конференцію щодо війни в Україні на якій було б розглянуто різні варіанти мирних планів для врегулювання "кризи в Україні". За словами Ван Ї на конференцію мають залучити як Україну, так і Росію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Укрінформ.

Китай закликав зібрати міжнародну конференцію для вирішення війни в Україні

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї. Фото з відкритих джерел

Після сесії законодавчого органу КНР очільник МЗС Китаю Ван Ї провів пресконференцію на якій висловився з закликом про необхідність провести глобальну мирну конференцію щодо врегулювання "кризи в Україні". Саме так у Китаї називають російсько-українську війну. 

Представник Китаю зауважив, що на цій міжнародному заході слід обговорити різні плани миру для вирішення війни в Україні.

"Китай підтримує скликання міжнародної мирної конференції, на яку погодяться і Україна, і Росія, в якій усі сторони братимуть участь на рівних правах і матимуть можливість неупереджено та чесно обговорити всі мирні плани", — сказав Ван Ї.

Міністр закордонних справ КНР також згадав про "мирний план" Китаю з 12 пунктів, який був запропонований у 2022 році та розкритикований в Україні. Крім того, Ван Ї заявив, що Китай має спеціального представника уряду КНР Лі Хуея для обговорення "човникової дипломатії" між Україною та Росією.

"Усі наші зусилля спрямовані на досягнення однієї мети – прокласти шлях до припинення збройного конфлікту та початку мирних переговорів", — додав очільник МЗС Китаю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Німеччині заявили, що Україна була готова піти на поступки під час мирних переговорів з Росією.

Також "Коментарі" писали, що  Китай закликав зібрати міжнародну мирну конференцію для закінчення війни на Близькому Сході.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Имя

7 березня 2024, 17:25

Вобще то уже заявлено что половина страны хотели бы переговоров.Где же тут демократия?


Новини