Головна Новини Світ Китай Китай назвав два ключові напрямки вирішення "української кризи" - голова МЗС КНР
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай назвав два ключові напрямки вирішення "української кризи" - голова МЗС КНР

КНР запропонувала рішення для припинення війни на території України

20 березня 2022, 10:05 comments1254
Поділіться публікацією:

Під час переговорів США і Китаю президент КНР висунув пропозицію вирішити війну Росії проти України, яку він називає українською кризою, двома способами. Два напрямки враховують принципи миру й дипломатичного врегулювання конфлікту. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на CGTN.

Китай назвав два ключові напрямки вирішення "української кризи" - голова МЗС КНР

Сі Цзіньпін - фото з відкритих джерел

Голова МЗС Китаю повідомив, що, на думку КНР, для будь-якої країни ключовим пріорітетом є спільна робота зі сприяння ділогу між Росією та Україною, якомога швидшому припиненню бойових дій й запобігання жертв серед мирного наслення, а також запобігання гуманітарним кризам.

Другий важливий аспект, на думку КНР, — відмова країн від політики холодної війни й запобігання конфронтації між блоками. Китай вважає, що зараз важлива побудова збалансованої та дієвої архітектури безпеки.

Як повідомляли раніше "Коментарі", в уряді Великобританії анонсували санкції на экспорт товарів подвійного призначення та технологій до РФ. Великобританія запровадить проти Російської Федерації нові торгові обмеження та суворий експортний контроль

Також "Коментарі" писали, що Головнокомандувач ЗСУ звернувся із закликом до політиків не заважати військовим робити свою роботу. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний закликав політиків, які перебувають у тилових містах, не принижувати наших захисників своїми "експертними оцінками".

Читайте на порталі "Коментарі": американський професор Карбер заявив, що треті країни мають допомогти Україні у війні з Росією, надавши різні типи озброєння. Треті країни повинні надати Україні авіацію, ППО та інші типи озброєнь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини