Головна Новини Світ Китай Китай обурений новими обмеженнями експорту: яка країна ЄС зробила підніжку Пекіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай обурений новими обмеженнями експорту: яка країна ЄС зробила підніжку Пекіну

Пекін не приховує свого роздратування через те, що США мають вплив на союзників і ті запроваджують свої обмеження проти КНР

9 вересня 2024, 12:47
Поділіться публікацією:

Офіційний Пекін заявив, що невдоволений новим голландським експортним контролем над інструментами для виробництва мікросхем ASML. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters", з посиланням на міністерство торгівлі Китаю.

Китай обурений новими обмеженнями експорту: яка країна ЄС зробила підніжку Пекіну

Китай. Фото: з відкритих джерел

Китай висловив свої претензії рішенню уряду Нідерландів розширити експортний контроль над обладнанням для виробництва мікросхем ASML.

Уряд Нідерландів вже озвучив свою позицію, що розширить вимоги до ліцензування експорту обладнання компанії ASML, погодивши свої правила з експортними обмеженнями на ці машини, запровадженими в односторонньому порядку Сполученими Штатами у 2023 році.

У Пекіні систематично критикують стратегію Вашингтона щодо тиску на союзників, таких як Нідерланди та Японія, з метою змусити їх приєднатися до експортного контролю, спрямованого на обмеження доступу Китаю до найсучасніших мікросхем та обладнання для виробництва мікросхем.                                            

У міністерстві додали, що нідерландська сторона не повинна зловживати експортним контролем, уникати заходів, які шкодять китайсько-нідерландській співпраці в галузі напівпровідників, та захищати "спільні інтереси китайських та нідерландських підприємств".

Лобіювання США фактично зупинило ASML, найбільшого в світі постачальника обладнання для виробництва мікросхем, від експорту своїх найсучасніших літографічних систем до Китаю.

Читайте також на порталі "Коментарі" — несподіваний поворот для Путіна: на кого може піти Китай замість вторгнення на Тайвань.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини