Головна Новини Світ Китай Китай очікує, що Зимові Олімпійські ігри спричинять спалах Covid-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай очікує, що Зимові Олімпійські ігри спричинять спалах Covid-19

Китай уже закрив вхід на Ігри для іноземних глядачів

23 грудня 2021, 12:07
Поділіться публікацією:

Організатори Зимової Олімпіади в Пекіні заявили в четвер, 23 грудня, що очікують "певної кількості" випадків COVID-19 у Китаї через іноземців, які прибудуть на Ігри, і наполегливо закликають учасників отримати додаткові вакцини через поширення штаму Omicron. Про це повідомляє Reuters.

Китай очікує, що Зимові Олімпійські ігри спричинять спалах Covid-19

Олімпійські кільця на будівлі Національного центру зі стрибків на лижах - Reuters

Чиновники також намагалися пом’якшити занепокоєння щодо охорони здоров’я учасників, викликаних COVID-19, а також нещасним випадком минулого місяця під час тренування з санного спорту в Пекіні, під час якого польський спортсмен отримав серйозну травму ноги. 

Ігри, які триватимуть з 4 по 20 лютого, відбудуться зі всіма спортсменами та персоналом у "замкнутому середовищі", тому доведеться стримувати поширення вірусу в Китаї, який наразі має найсуворіші обмеження щодо COVID у світі й значною мірою йому вдалося стримати локальні спалахи.

"До Китаю прибуде велика кількість людей з різних країн і регіонів, і потік людей зросте. Отже, певна кількість позитивних випадків буде з високою ймовірністю", – заявив віце-президент і генеральний секретар Агентства Хань Зіжун.

Китай, який майже закрив свої кордони під час пандемії і не дозволив відвідувати Ігри закордонним глядачам, повідомив про чотири випадки зараження інфекцією Omicron від людей, які приїхали з-за кордону. 

Офіційні особи надали чимало медичного персоналу та засобів, доступних для лікування випадків COVID, спортивних травм і висловили впевненість, що Ігри можуть тривати, незважаючи на дуже заразний варіант Omicron.

"Ми твердо віримо, що ці заходи профілактики COVID можуть знизити ризик поширення інфекції та забезпечити здоров’я спортсменів та іншого персоналу Ігор", – сказав Хуан Чун, інший чиновник з організаційного комітету.

Окрім виділення 18 лікарень для персоналу Олімпійських ігор, Пекін будує дві клініки площею щонайменше 1500 квадратних метрів кожна, які будуть працювати цілодобово та будуть укомплектовані лікарями.

На місцях змагань у Пекіні будуть 74 машини швидкої допомоги та 1140 медичних працівників, у тому числі спеціалісти-ортопеди на кожному місці та обладнання для КТ зубів на хокейних майданчиках.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Національна хокейна ліга (НХЛ) спільно з Асоціацією гравців НХЛ (НХЛПА) офіційно оголосили про відмову від участі гравців ліги в Олімпійських іграх 2022 року у Пекіні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини