Головна Новини Світ Китай Китай підготував жорстку відповідь на санкції США: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай підготував жорстку відповідь на санкції США: про що йдеться

Китай посилив контроль за експортом товарів подвійного призначення після санкцій США

сьогодні, 17:20
Поділіться публікацією:

Уряд Китаю оприлюднив правила експортного контролю так званих товарів подвійного призначення. Ці правила запроваджуються на тлі посилення санкцій США проти китайських компаній, які постачають товари подвійного призначення, такі як безпілотники, для надання допомоги Росії у війні проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує CNBC.

Китай підготував жорстку відповідь на санкції США: про що йдеться

Китай. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що заходи, які набудуть чинності з 1 грудня, спрямовані на "захист національної безпеки та інтересів, сприяння глобальному співробітництву у сфері нерозповсюдження, посилення та стандартизацію експортного контролю за товарами подвійного призначення".

Зазначається, що 17 жовтня Міністерство фінансів США додало до списку санкцій дві китайські компанії, стверджуючи, що вони причетні до виробництва російських ударних дальнобійних дронів "Гарпія".

МЗС КНР закликало США "негайно припинити використовувати питання України для дискредитації та тиску на Китай, а також без розбору вводити незаконні односторонні санкції щодо китайських юридичних та фізичних осіб".

У липні Китай уже оголошував про запровадження з 1 вересня заборони на експорт усіх цивільних безпілотників, які можуть використовуватись у військових цілях.

Це сталося після того, як Пекін відвідав тодішній міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який попросив не допомагати Москві в обході санкцій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США вигадали, як покарати Китай за допомогу зброєю Росії.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Китай вважає Україну дружньою країною. Пекін запевняє про готовність "взаємно вигідно" співпрацювати з Україною. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Китаю. У той же час, якщо раніше українська влада намагалася обходити тему того, що Китай фактично став на бік РФ у війні, сьогодні, виступаючи в Єврораді з Планом перемоги, Володимир Зеленський заявив, що саме Китай допомагає РФ затягувати війну проти України. Чому президент зробив таку заяву? Чи може змінитися політика Пекіна стосовно Києва? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини