Головна Новини Світ Китай Китай підозрюють у вилученні органів у в'язнів
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай підозрюють у вилученні органів у в'язнів

Експерти ООН заявили, що мають підтверджену інформацію щодо незаконної торгівлі органами для трансплантації в Китаї

15 червня 2021, 09:33
Поділіться публікацією:

У Китаї, попри розвиток системи добровільного донорства, продовжує з'являтися інформація про примусове "вилучення органів" для трансплантації. Про це йдеться у заяві експертів ООН з прав людини, повідомляють "Коментарі".

Китай підозрюють у вилученні органів у в'язнів

Хірургічна операція. Фото з відкритих джерел

За даними ООН, є достовірна інформація, що примусове вилучення органів націлене на конкретні етнічні, мовні або релігійні меншини, які утримуються під вартою.

"Затримані представники етнічних, мовних чи релігійних меншин можуть бути примусово піддані аналізам крові та органам, таким як УЗД та рентген, без їх поінформованої згоди; тоді як інші ув'язнені не зобов'язані проходити такі обстеження. Як повідомляється, результати обстежень реєструються в базі даних джерел живих органів, що полегшує розподіл органів", — йдеться в заяві ООН.

В організації стурбовані такими повідомленнями та зазначили, що найпоширенішими органами, вилученими у в’язнів, є серця, нирки, печінка, рогівка, рідше — частини печінки. Ця форма торгівлі органами нібито стосується медичних працівників, припускають в ООН.

В організації додали, що експерти ООН з прав людини піднімали це питання перед урядом Китаю у 2006 та 2007 роках, проте не отримали відповіді. ООН закликали Китай відреагувати на звинувачення у "вилученні органів" та дозволити міжнародний моніторинг з боку правозахисників.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у грудні 2020 року в Україні вперше зробили операцію з пересадки нирки дитині від мертвої людини. Складну операцію проводили хірурги Національного інституту хірургії та трансплантології ім.Шалімова. Операція пройшла більш ніж успішно. Пацієнткою була трирічна дівчинка із нирковою недостатністю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини