Головна Новини Світ Китай Китай показав «мирний план» для України: чи він прийнятний для Києва
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай показав «мирний план» для України: чи він прийнятний для Києва

Китай показав так званий «мирний план», який був розроблений разом із Бразилією. Найголовніше в цьому плані те, що в ньому не йдеться про виведення російських військ із території України. Війну фактично, пропонують заморозити

24 травня 2024, 17:49 comments2141
Поділіться публікацією:

Китай та Бразилія запропонували свій "мирний план" щодо припинення війни в Україні, яку там вперто називають "кризою". Деталі цього плану оприлюднило міністерство закордонних справ КНР.

Китай показав «мирний план» для України: чи він прийнятний для Києва

Китай

Зокрема, першим пунктом плану Китай та Бразилія пропонують сторонам конфлікту дотримуватися трьох принципів деескалації ситуації, а саме: відсутності розширення поля бою, відсутності ескалації бойових дій і відсутності провокацій з боку будь-якої сторони.

Далі Україна та РФ, на думку китайців, повинні відновити прямий діалог щодо припинення "кризи". Сторони повинні зробити все для деескалації ситуації та досягнення всеосяжного припинення вогню. При цьому повинна бути проведена мирна конференція за участі як України, так і Росії.

"Необхідні зусилля зі збільшення гуманітарної допомоги відповідним регіонам і запобігання гуманітарній кризі в ширшому масштабі",
— сказано в плані китайців та бразильців.

При цьому вони вважають, що треба уникати нападів на цивільних осіб або цивільні об'єкти. Також сторони "кризи" повинні провести обмін військовополоненими.

"Необхідно протидіяти використанню зброї масового ураження, особливо ядерної, хімічної та біологічної зброї. Необхідно докласти всіх можливих зусиль для запобігання поширенню ядерної зброї та запобігання ядерній кризі", -
сказано у "мирному плані".

Також його розробники вважають, що потрібно протидіяти атакам на атомні електростанції та інші мирні ядерні об'єкти.

І наостанок розробники плану прописали, що є необхідність протидіяти поділу світу на ізольовані політичні або економічні групи. Вони вважають, що треба зробити все для того, аби захистити стабільність глобальних ланцюжків постачань.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Китай та Бразилія запропонували провести свою миру конференцію і покликати на неї Україну та Росію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини