Головна Новини Світ Китай Китай прагне "очистити" Інтернет: які заходи планує впровадити китайська влада
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай прагне "очистити" Інтернет: які заходи планує впровадити китайська влада

Китай націлений на онлайн-платформи в рамках операції з «очищення» Інтернету

23 грудня 2021, 16:30
Поділіться публікацією:

Китай ретельно перевірить онлайн-платформи, зокрема соціальні мережі та сайти для обміну відео, щоб придушити фальшиві облікові записи та інформацію в рамках свого прагнення "очистити" Інтернет. Таку заяву зробив у четвер, 23 грудня, кіберрегулятор країни. Про це повідомляє Reuters.

Китай прагне "очистити" Інтернет: які заходи планує впровадити китайська влада

Люди проходять повз офіс Управління кіберпростору Китаю (CAC) у Пекіні - Reuters

Адміністрація кіберпростору Китаю (CAC) заявила, що розпочне двомісячну спеціальну операцію для боротьби з оманливою поведінкою в Інтернеті.

Розслідування відбувається на тлі широкомасштабних репресій з боку регуляторних органів у кількох секторах, коли чиновники посилюють нагляд за компаніями у сфері технологій, нерухомості, ігор, освіти, криптовалют та фінансів.

CAC провів відеоконференцію, у якій взяли участь провінційні та муніципальні органи з усієї країни, йдеться в заяві, опублікованій на веб-сайті в четвер.

"Конференція відзначила, що наразі фабрикація онлайн-трафіку, шкідливі зв’язки з громадськістю та коментарі за готівку... завдають шкоди законним правам та інтересам користувачів мережі", – йдеться у повідомленні.

Попередні спецоперації цього року були спрямовані на деякі порушення, зокрема використання Інтернету неповнолітніми, а також обговорення історичних подій, які відрізняються від офіційного наративу, який пропагує правляча Комуністична партія Китаю.

Хоча в заяві в четвер, 23 грудня, не вказано жодної компанії чи окремих осіб, проте зазначено, що платформи, де розміщуються огляди фільмів і книг, короткі відео та соціальні мережі, будуть одними з центральних елементів операції.

Douban, онлайн-платформа, де десятки мільйонів китайських користувачів переглядають фільми та обговорюють різні соціальні теми, і сайт мікроблогів Weibo, були оштрафовані CAC цього місяця за незаконний вміст.

У вересні Державна рада Китаю опублікувала рекомендації щодо побудови "цивілізованого" Інтернету, стверджуючи, що Інтернет слід використовувати для просування освіти про правлячу Комуністичну партію та її досягнення.

Як повідомляли раніше "Коментарі", китайську блогерку оштрафували на 210 мільйонів доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини