Головна Новини Світ Китай Китай прямо говорить про напад на Тайвань у своїй Білій книзі
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай прямо говорить про напад на Тайвань у своїй Білій книзі

Війна з Тайванем була б катастрофічною для світової економіки, адже без тайванських напівпровідників неможливе виробництво смартфонів і автомобілів.

31 серпня 2022, 09:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У новій Білій книзі — документі, який є ідеологічним маніфестом Комуністичної партії Китаю — Сі Цзіньпін відкрито говорить про війну з Тайванем. Про це пише журналіст німецького видання Die Welt Адріан Гейгес.

Китай прямо говорить про напад на Тайвань у своїй Білій книзі

Китай говорить про напад на Тайвань. Фото з відкритих джерел

У текстах західних журналістів та аналітиків можна прочитати, що Сі Цзіньпін набагато раціональніший за Путіна і більше стурбований економікою. Однак це видавання бажаного за дійсне, яке може приспати пильність західних лідерів, як це спостерігалося раніше у випадку російського вторгнення в Україну. Уряд Сі Цзіньпіна опублікував нову Білу книгу, в якій явно загострює риторику стосовно Тайваню.

Нова біла книга має назву "Тайванське питання та возз’єднання Китаю в нову еру". Період, який починається з приходом Сі Цзіньпіна до влади, пекінська пропаганда називає "Новою ерою". Це час, що характеризується посиленням внутрішніх репресій і агресією у зовнішній політиці.

Згідно з документом, це також має прямі наслідки для Тайваню. "Під сильним керівництвом Центрального комітету Комуністичної партії Китаю на чолі з Сі Цзіньпіном Комуністична партія Китаю та уряд Китаю вжили нових інноваційних заходів на Тайвані". У результаті "колесо історії продовжує котитися до національного возз’єднання, і його не зупинить жодна особа чи сила".

В першу чергу це стосується уряду президента Тайваню. На відміну від правителів у Китаї, його обирають громадяни. Біла книга, однак, відкидає "керівні органи влади Тайваню",  і зазначає, що вони "повинні бути ліквідовані". Те, чого хочуть тайванці, не має значення.

Біла книга у своїй расистській риториці розповідає про "одну кров", яка поєднує тайванців і китайців у Китайській Народній Республіці.

"Вирішення тайванського питання і здійснення повного об’єднання Китаю є спільним прагненням усіх синів і дочок китайського народу. Це необхідно для здійснення відродження Китаю", — це речення, з якого починається Біла книга.

 "Це також історична місія Комуністичної партії Китаю. Партія, китайський уряд і китайський народ десятиліттями прагнули досягти цієї мети". І Сі Цзіньпін хоче увійти в історію як той, хто зробить це під час свого правління.

У попередніх Білих книгах китайського уряду щодо Тайваню, опублікованих у 1993 та 2000 роках, говорилося, що Пекін "не буде розміщувати війська" на Тайвані. Зараз це речення видалено.

Раніше, "Коментарі" писали про те, чому починаються конфлікти в Ізраїлю, Карабаху, Тайвані.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

31 серпня 2022, 10:35

Треба було маразматіку Байдену займатись підтримкою більш порядної, перспективної, технологічно успішної країни. А не лізти в розбірки православних агресивних, корумпованих, тоталітарних режимів. Намагаючись використати одного брехливого Карлу проти іншого та жахливо принизити весь народ і відправити його слугувати біснуватим. Тепер весь світ страждає від дурості старого демократа.


Новини