Головна Новини Світ Китай Китай розробляє для РФ нову потужну зброю: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай розробляє для РФ нову потужну зброю: про що йдеться

За інформацією Bloomberg, Китай із Росією розробляє безпілотник схожий на "Шахед"

3 липня 2024, 08:50
Поділіться публікацією:

Росія може стати ще більше дронов-камікадзе, але вже не іранських, а китайських. Адже китайські компанії разом із російськими розробниками розробляють ударний безпілотник, схожий на іранський "Шахед", яким активно атакують Україну. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg" з посиланням на європейських чиновників, знайомих із цим питанням.

Китай розробляє для РФ нову потужну зброю: про що йдеться

Сі Цзіньпін та Путін. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, що офіційні особи не ідентифікували розроблений безпілотник, але китайські оборонні веб-сайти і кілька ЗМІ повідомили, що Китай розробляє ударний безпілотник-камікадзе під назвою Sunflower 200, який на вигляд схожий на іранський дрон Shahed 136.

Як йдеться у статті "Bloomberg", у 2023 році компанії провели переговори про співпрацю з копіювання іранського безпілотника Shahed, а цього року розпочали розробку та тестування версії для підготовки до відправки до Росії, повідомили чиновники, які попросили не називати їхніх імен, щоб не розголошувати приватну інформацію. За їхніми словами, китайські безпілотники ще не використовувалися в Україні.

Деякі країни вважають, що надання Росії безпілотників для нападу перетне кордон летальної допомоги, сказали двоє чиновників.

Одна людина, знайома з цим питанням, сказала, що, за оцінками США, Китай зважує, чи надсилати повністю збудовані безпілотні літальні апарати, але водночас надсилає комплекти, з яких можна зробити ударні дрони.

За словами співрозмовника, США все ще не дійшли висновку, що Китай посилає летальну допомогу Росії, хоч і визнають, що інші країни можуть мати іншу інтерпретацію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — не Путін: президент Фінляндії назвав людину, яка може припинити війну в Україні одним телефонним дзвінком.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини