Головна Новини Світ Китай Китай спонсорує війну Росії. Експерт розповів, як це відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай спонсорує війну Росії. Експерт розповів, як це відбувається

Китай закуповує у Росії велику кількість енергоносіїв і саме цим спонсорує її невмотивовану загарбницьку війну в Україні, про це у Фейсбуці заявив політолог Сергій Таран

18 березня 2024, 20:37
Поділіться публікацією:

Як повідомило агентство Bloomberg, Китай планує імпортувати рекордну кількість російської нафти, від якої відмовилась Індія через санкції США.

Китай спонсорує війну Росії. Експерт розповів, як це відбувається

Китай і Росія

"Це і є "план миру" від Китаю — організовувати гучні дипломатичні візити з закликами про "мир", а тим часом — підживлювати російську армію грошима від купівлі нафти",
- відзначив політолог Сергій Таран.

За його словами, позиція Китаю завжди була в тому, що замість постачання зброї Захід має спонукати "сторони" до перемовин, а зброя, мовляв, лише розпалює конфлікт.

"Про те, що сам Китай весь цей час через закупівлі російських енергоносіїв по суті спонсорує виробництво російської зброї Пекін, звісно, мовчить",
— додав політолог.

При цьому Сергій Таран вважає, що довготривалими задачами Китаю у російсько-українській війні є максимальне руйнування західних інституцій та звʼязків через зростання міжнародної напруги. Окрім того, Пекін хоче збільшення залежності Росії від Китаю через ізоляцію кремлівського режиму, а також компенсувати збитки від світової рецесії спричиненої війною за рахунок дешевих російських ресурсів.

"Тому чим далі війна триватиме, тим Китай більше намагатиметься максимізувати свої вигоди",
— додав експерт.

При цьому він додав, що все ж є і хороша новина, а саме: переформатування російського нафтового експорту з Індії на Китай – наочний доказ дієвості американських санкцій щодо індійських компаній.

"І це важливо. Бо Індія – це не лише на сьогодні найнаселеніша країна світу, а і один із лідерів глобального Півдня, модель відносин якої із Заходом може стати прикладом для інших країн, які у протистояння "осі зла" і Заходу намагаються тримати нейтралітет"
, — додав Таран.

Нагадаємо, посол Китаю у Швейцарії Ван Шитін заявив, що Пекін не постачає летальну зброю Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини