Головна Новини Світ Китай Китай теж готується до війни: у ФБР зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай теж готується до війни: у ФБР зробили заяву

Глава Федерального бюро розслідувань США Крістоф Рей розкрив головний урок, який виніс для себе Сі Цзіньпін, спостерігаючи за провалами лідера РФ Володимира Путіна

6 квітня 2023, 13:10 comments3170
Поділіться публікацією:

Китай уважно стежить, як просувається російсько-українська війна. Пекіну вивчає військові дії в Україні для того, щоб використати цей досвід щодо Тайваню. Це може сигналізувати про реальні плани КНР вторгнутися на цю територію та підготовку до великої війни. Як передає портал "Коментарі", про це заявив директор Федерального бюро розслідувань США Крістоф Рей, пише CNN.

Китай теж готується до війни: у ФБР зробили заяву

Китай. Фото: з відкритих джерел

Крістоф Рей зазначив, китайська влада прагне зрозуміти, як краще перебудувати власну військову економіку, щоб вона не впала через санкції, як це сталося з РФ.

"У той час, як США спостерігають за війною і навчаються з неї, Китай теж... Урок, на якому Китай може зосередитися — це вплив санкцій на російську економіку", — заявив Рей.

Він звернув увагу на заходи, які уряд КНР вжив щодо пом'якшення своєї економіки. У ФБР вважають, що це можна розцінювати як "сигнал" до підготовки реальної військової ескалації проти Тайваню.

Зазначимо, раніше з'явився матеріал The New York Times, де йшлося про те, що Китай, найімовірніше, виніс свій "урок" з війни, яка розгортається на території України. Зокрема, провали російського диктатора Володимира Путіна не змусило Пекін відмовитися від своїх планів щодо Тайваню, який Китай вважає своєю історичною землею, на яку має права.                                                                                            

Читайте також на порталі "Коментарі" — що щільно поєднує ЄС та Китай – чому європейські лідери зачастили до Пекіна. Експерти детально розібралися у ситуації під час ексклюзивного інтерв'ю нашому виданню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини