Головна Новини Світ Китай Китай уже готується до висадки десанту на Тайвань: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай уже готується до висадки десанту на Тайвань: що відбувається

Китай добудовує гігантський десантний корабель із палубою для літаків

11 червня 2024, 08:40 comments1262
Поділіться публікацією:

На тлі безлічі інформації про підготовку до вторгнення на Тайвань Китай добудовує на шанхайській верфі першого представника нового класу великих десантних кораблів для китайського флоту, який може виконувати функцію легкого авіаносця. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише британська "The Telegraph".

Китай уже готується до висадки десанту на Тайвань: що відбувається

Китай добудовує величезний десантний корабель. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що 250-метровий десантний корабель із серії "тип 076" матиме злітно-посадкову палубу на всю довжину корпусу і, ймовірно, електромагнітну стартову катапульту та аерофінішери (гальмівні троси) – як авіаносець малого розміру.

Зазначається, що країни, які мають кораблі подібного типу, використовують їх переважно для висаджування військ із моря. Десантні та ударні вертольоти базуються на верхній палубі, а десантні катери та броньовані машини-амфібії – на внутрішніх палубах. Гелікоптери висаджують морську піхоту з повітря, в той же час десантні катери та плавучі бронетранспортери висаджують морську піхоту з моря. Американські великопалубні десантні кораблі зокрема несуть конвертоплани Osprey та реактивні літаки Harrier із вертикальним зльотом. Таким чином, великий десантний корабель з польотною палубою може виконувати завдання легкого авіаносця.

"Тип 076 буде потужним доповненням до зростаючої десантної флотилії китайського флоту. І це також може зміцнити авіаційну потужність Китаю. Військово-морські сили Китаю вже мають три великопалубні десантні кораблі типу 075 і будують принаймні ще один. Основна різниця між тип 075 і майбутнім тип 076 полягає в тому, що в останньому можливо будуть стартова катапульта та гальмівні троси. Парові або електромагнітні катапульти допомагають авіаносцям запускати важкі літаки з нерухомим крилом на короткій палубі. Троси допомагають їм приземлятися на короткій палубі", — пояснює видання.

The Telegraph зазначає, що у специфікаціях до типу 076 китайці згадували безпілотні літальні апарати, що теж має сенс. Китайський флот вже зараз будує на верфі поблизу Шанхаю експериментальний носій безпілотників, який міг би допомогти флоту розробити технологію та тактику для типу 076. Прогнозується, що Військово-морський флот Китаю продовжує зростати як за кількістю, так і за новими можливостями.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається навколо Тайваню: чи можлива невдовзі нова велика війна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини