Головна Новини Світ Китай Китай уже має причину, щоб проігнорувати саміт миру: ЗМІ розкрили деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай уже має причину, щоб проігнорувати саміт миру: ЗМІ розкрили деталі

Politico назвало причину, чому саміт миру може пройти без Китаю

24 травня 2024, 16:00
Поділіться публікацією:

Китай може відмовитися навіть від того, щоб делегувати на Глобальний саміт миру по Україні головного дипломата КНР Ван І. Причина ігнорування може бути в тому, що Ван І в цей же час має взяти участь у зустрічі БРІКС. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Politico".

Китай уже має причину, щоб проігнорувати саміт миру: ЗМІ розкрили деталі

Глава МЗС Китаю Ван І. Фото: Getty Images

У матеріалі йдеться, що два високопоставлені дипломати ЄС повідомили, що Росія планує провести зустріч країн БРІКС приблизно в той же час, що і мирну конференцію щодо України, організовану в Швейцарії.

За словами дипломатів, зустріч у Москві пройде на рівні міністрів закордонних справ, що, якщо це підтвердиться, означає, що Китай не делегуватиме на швейцарську зустріч свого головного посланця Ван І.

Пекін раніше повідомив дипломатам Європейського Союзу, що вони не будуть схильні направляти високопосадовців на швейцарський захід, якщо Росія не буде запрошена.

Крім Росії та Китаю, до БРІКС також входять Бразилія, Індія, ПАР, Саудівська Аравія, Іран, ОАЕ, Єгипет та Ефіопія.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чим ближче Глобальний саміт миру, намічений на середину червня у Швейцарії, тим більше різнопланової інформації навколо цього заходу. Не встигли ми порадіти з того, що на зустріч прибуде прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді – один із лідерів Глобального півдня, як прийшла новина, що насторожує. За даними Bloomberg, президент США Джо Байден не буде присутній на саміті миру в Швейцарії, віддавши перевагу передвиборному збору коштів у Каліфорнії. Досі немає ясності, чи прибуде (у тому чи іншому вигляді) Китай. Що наразі можна сказати про ситуацію навколо саміту миру та його перспективи? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини