Головна Новини Світ Китай Китай в ООН виступив з заявою про війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай в ООН виступив з заявою про війну в Україні

КНР закликає Україну та Росію до мирних переговорів.

сьогодні, 08:20 comments1094
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї виступив на засіданні Ради Безпеки ООН 24 вересня з заявою щодо війни в Україні. Представник КНР закликав надсилати менше зброї у зону бойових дій для припинення вогню та швидше починати мирні переговори. 

Китай в ООН виступив з заявою про війну в Україні

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї. Фото з відкритих джерел

Очільник МЗС Китаю Ван Ї після повідомлень президента Володимира Зеленського щодо намірів Росії атакувати атомні станції в Україні, закликав не розширювати зону бойових дій та назвав можливі удари по АЕС неприпустимими. Попри це, китайський дипломат наголосив на необхідності мирних переговорів для закінчення війни в Україні.

"Всі сторони мають визначити пріоритетом мир і людей та повинні по-справжньому бути прихильними просуванню мирних переговорів", – сказав Ван Ї.

Міністр закордонних справ Китаю також закликав рухатись до його "мирного плану", який полягає у зменшенні ескалації та зупинки постачання зброї Україні.

"Конфлікт в Україні стає дедалі руйнівнішим. Ситуація нестійка і має бути переламана, всі сторони повинні бути щиро прихильні до просування мирних переговорів. Чим більше зброї направляється в зону бойових дій, тим складніше досягнути припинення вогню", – заявив Ван Ї.

За його словами, війна в Україні, яку у Китаї називають "українською кризою", буде лише загострюватись, якщо між Києвом та Москвою не буде "діалогу та переговорів".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський різко відреагував на бразильсько-китайський "мирний план" для закінчення війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, що Китай закликав відмовитись світових лідерів від "закону джунглів".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини