Головна Новини Світ Китай Китай в ООН звернувся до України та Росії: яку пропозицію озвучив
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай в ООН звернувся до України та Росії: яку пропозицію озвучив

Китай в ООН знову закликав Україну та Росію "піти назустріч один одному"

15 червня 2024, 07:35 comments4057
Поділіться публікацією:

Заступник постійного представника Китаю при ООН Ген Шуан закликав Україну та Росію піти "назустріч один одному" і якнайшвидше розпочати мирні переговори. Як передає портал "Коментарі", про це дипломат заявив на засіданні Ради безпеки ООН, скликаного на вимогу Росії напередодні саміту миру у Швейцарії.

Китай в ООН звернувся до України та Росії: яку пропозицію озвучив

Заступник Постійного представника Китаю при ООН Ген Шуан. Фото: з відкритих джерел

"Зброя може покласти край війні, але вона не принесе тривалого світу. Китай закликає сторони конфлікту продемонструвати політичну волю, піти назустріч один одному і якнайшвидше розпочати мирні переговори, щоб досягти припинення вогню і покласти край бойовим діям", — зазначив Ген Шуан.

Представник Китаю також закликав міжнародне співтовариство "віддати пріоритет миру та людяності, активізувати зусилля щодо сприяння миру та переговорам, уникати посилення конфронтації, об'єднати зусилля для подолання негативних наслідків кризи (так Китай називає вторгнення РФ в Україну – ред.) та спільно працювати над створенням для політичного врегулювання кризи.

Ген Шуан заявив, що позиція Китаю щодо України є "послідовною і чіткою" — Китай і надалі відстоюватиме об'єктивну і неупереджену позицію, підтримуватиме тісний зв'язок з усіма сторонами, наполегливо переконувати і просувати переговори, докладати невпинних зусиль і відігравати конструктивну роль у співпраці. політичного врегулювання української кризи (війни – ред.).

Представник Китаю також заявив, що США розповсюджують брехню про те, що китайська сторона підтримала війну, розв'язану Росією, і що насправді навіть після початку війни торгівля між США та Росією ніколи не припинялася.

За його словами, Китай завжди закликав до миру та сприяння переговорам для просування політичного рішення.

"Китай не надавав летальної зброї жодній із сторін конфлікту і завжди суворо контролював товари подвійного призначення. Економічна та торговельна співпраця між Китаєм та Росією відповідає правилам СОТ та ринковим принципам, не спрямована проти третіх сторін і не порушує міжнародне право. Фактично, після початку війни торгові обміни між США та Росією ніколи не припинялися", – наголосив дипломат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай змінив свій перший мирний план щодо України: у ОП розповіли, що змінилося.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини