Головна Новини Світ Китай Китай входить у гру: навіщо посланник Сі Цзіньпіна знову збирається в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай входить у гру: навіщо посланник Сі Цзіньпіна знову збирається в Україну

Спікер МЗС КНР Мао Нін заявила, що затягування війни РФ проти України "не відповідає спільним інтересам міжнародної спільноти"

29 лютого 2024, 14:05 comments6402
Поділіться публікацією:

У міністерстві закордонних справ Китаю заявили, що візит спеціального представника у справах Євразії Лі Хуея до України, Росії та Європи потрібен для "підготовки шляху до мирних переговорів". Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу повідомила речник МЗС КНР Мао Нін, повідомляє "Global Times".

Китай входить у гру: навіщо посланник Сі Цзіньпіна знову збирається в Україну

Спікер МЗС КНР Мао Нін. Фото: з відкритих джерел

Спікер зазначила, що затяжна війна Росії проти України "не відповідає спільним інтересам міжнародної спільноти".

"Основною метою цього раунду човникової дипломатії є досягнення консенсусу для припинення конфлікту та підготовки шляху до мирних переговорів, і Китай готовий продовжувати грати свою роль і вносити більше мудрості у політичне врегулювання", — зазначила Мао.

Раніше стало відомо, що з 2 березня Лі Хуей відвідає Росію, штаб-квартиру Європейського Союзу у Брюсселі, Польщу, Україну, Німеччину та Францію.

Зазначимо, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) також вважають, що такі країни, як Туреччина та Китай активно розробляють власні переговорні платформи для врегулювання війни в Україні, які Кремль може використати для просування своїх наративів щодо переговорів та війни.

У той же час, помічник президента Росії Володимира Путіна Володимир Мединський вже заявив, що готовий знову поїхати на переговори з представниками України до Туреччини. При цьому він зазначив, що поки що такої команди від його шефа не надходило.

Читайте також на порталі "Коментарі" — які шанси на переговори з Росією: що може вплинути на їх початок. Експерти детально проаналізували ситуацію в інтерв'ю ексклюзивному нашому виданню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

29 лютого 2024, 14:14

Нехай на юдейців і впливає. Це в них під час конфліктів рахунки в офшорах збільшуються. Так стається що саме найбільше конфліктів в присутності обрізаних. Хоч вони і намагаються на Путіна все звалити. На далекому Сході Путін теж присутній але там нема конфлікту, там іде і все більше розвивається співробітництво - бо юдейців набагато менше. Юдейці вміють прибрати до рук і розкрадати те про що погано турбуються. Так вони і Україну отримали в узурповану власність. Тепер розікрадена кошерними країна гине.


Новини