Головна Новини Світ Китай Китай відмовився коментувати комюніке Саміту миру: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай відмовився коментувати комюніке Саміту миру: в чому причина

Китай відмовився коментувати підсумки Глобального саміту миру

17 червня 2024, 13:06
Поділіться публікацією:

Представник Китаю не був присутній на Глобальному саміті миру, що проходив 15-16 червня у Швейцарії, тому Пекін не коментуватиме його результати і підсумкову заяву країн-учасниць. Про це на брифінгу повідомив речник МЗС КНР Лінь Цзянь.

Китай відмовився коментувати комюніке Саміту миру: в чому причина

Китай

При цьому відомо, що у підсумковому комюніке саміту йшлося про відновлення територіальної цілісності України як основу для будь-якої мирної угоди з Росією.

Разом з тим, Лінь Цзянь підкреслив, що оскільки Китай не був присутній на цьому мирному саміті, тому і не коментуватиме спільну заяву. Він додав, що позиція Китаю щодо українського питання залишається послідовною і чіткою, зокрема включає негайне припинення вогню і встановлення перемир’я, що відповідає прагненню Росії.

Нагадаємо, що Глобальний саміт миру відбувся цими вихідними у Швейцарії. За підсумками дводенного заходу 80 країн та чотири організації підписали спільне комюніке. Китай не брав участі у конференції.

Разом з тим, відомо, що Китай усіляко підтримує РФ у її прагненні заморозити війну. Зокрема, Китай наполягає на проведенні мирного саміту за участі України та Росії, де на думку китайців повинні бути обговорені різні підходи для встановлення миру. Зокрема, відомо, що Китай на наполягає на виведенні російських військових із України перед початком переговорів.

До речі, президент України Володимир Зеленський заявив, що війна – це не просто розбіжності, а прояв неповаги та агресії. Так він відреагував на запитання журналістів щодо позиції Китаю та Бразилії, які не брали участі у Саміті миру в Швейцарії і не підписали підсумкове комюніке.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини