Головна Новини Світ Китай Китай відповів, чому не брав участі в засіданні з української формули світу в Давосі
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай відповів, чому не брав участі в засіданні з української формули світу в Давосі

У МЗС КНР знову натякнули, що вони готові сприяти встановленню миру в усьому світі, але жодної конкретики не озвучили

16 січня 2024, 12:25 comments3719
Поділіться публікацією:

У Міністерстві закордонних справ Китаю заявили, що Пекін підтримує "всі зусилля, спрямовані на досягнення миру", але чіткої відповіді, чому офіційного представника КНР не виявилося в Давосі, Пекін так і не надав. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Радіо Свобода".

Китай відповів, чому не брав участі в засіданні з української формули світу в Давосі

Китай. Фото: з відкритих джерел

Спікер міністерства Мао Нін зазначила, що "позиція Китаю щодо "кризи" в Україні є послідовною та чіткою, яка зосереджена на сприянні переговорам про мир".

"Після повної ескалації кризи в Україні Китай підтримує зв'язок з відповідними сторонами, включаючи Україну. Ми продовжуватимемо працювати з міжнародною спільнотою, щоб грати конструктивну роль у політичному врегулюванні кризи, і ми вітаємо та підтримуємо всі зусилля, спрямовані на досягнення миру", — сказала. вона.

Щодо того, чи просила Україна про зустріч президента Володимира Зеленського та голови китайської делегації Лі Цяна у Давосі, спікер зазначила, що такої інформації вона не має.

Зазначимо, президент України 15 січня розпочав робочий візит до Швейцарії, де проведе зустрічі з керівництвом країни, візьме участь у Всесвітньому економічному форумі (у Давосі) та проведе низку двосторонніх зустрічей. А 14 січня у Давосі відбулася чергова зустріч радників з нацбезпеки низки країн щодо обговорення Української формули миру. Голова Офісу президента Андрій Єрмак, який представляв там нашу країну, підкреслив, що Зеленський ніколи не погодиться на заморозку війни. У свою чергу, керівник швейцарського МЗС Ігнаціо Кассіс заявив, що для зупинки війни РФ має якось бути залучена до переговорів з Україною. Видання Financial Times зазначає, що на зустрічі за Українською формулою миру в Давосі деякі країни заявили, що треба враховувати думку Москви під час врегулювання війни. Про що говорять вже відомі дані щодо переговорів про мир, які відбулися в Давосі? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

еге

17 січня 2024, 19:32

Трикратний Крадій Мізерних Пенсій і заощаджень людей з ощадбанку урср клоун зеленський ХYЙЛО ЛАЛАЛА!!! зе-ХРЯК трикратний КРАДІЙ ПЕНСІЙ порошенко-вальцман з сYчкою гонтаревою і кулявлобом-яценюком ТРАХАНІ трикратним ЖИДІВСЬКИМ крадієм пенсій СМЕРДЯЧИМ клоуном зеленським Є жидо-СМЕРДЯЧИМ ГІВНОМ і повинні довічно сидіти на нарах!!!!!!


Новини