Головна Новини Світ Китай Китай відреагував на рішення США відправити касетні боєприпаси до України
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай відреагував на рішення США відправити касетні боєприпаси до України

З'явилась реакція Китаю щодо передачі Україні касетних бомб для війни проти російської армії.

10 липня 2023, 13:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китай заявив, що ставиться "стримано та обережно" до кроку Сполучених Штатів, які оголосили про відправку в Україну касетних бомб. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання China News.

Китай відреагував на рішення США відправити касетні боєприпаси до України

Речниця МЗС Китаю Мао Нін. Фото з відкритих джерел

Під час чергового брифінгу речниця Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін відреагувала на рішення США відправити касетні боєприпаси до України.

"Потрібно бути свідомими того, що касетні бомби можуть призвести до посилення гуманітарної кризи", — сказала Мао Нін.

Речниця МЗС Китаю вказала на негативну реакцію на рішення Сполучених Штатів інших країн та пояснила ставлення КНР до такого кроку США.

"Гуманітарні проблеми та питання військової безпеки потрібно вирішувати збалансовано і до передачі касетних боєприпасів ставитися стримано та обережно", — підсумувало Мао Нін.

Окрім того, Мао Нін які і інші китайські дипломати вкотре назвала війну в Україні "кризою".  Речниця МЗС КНР повторила офіційну позицію Китаю щодо війни в Україні.

"Ми вважаємо, що діалог і переговори є єдиним способом вирішення "кризи в Україні". Всі сторони повинні не підливати олії у вогонь та уникати кроків, які ведуть до загострення та ескалації конфлікту", — додала речниця МЗС Китаю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем’єр-міністр Камбоджі просить "пожаліти" український народ та не використовувати касетні боєприпаси.

Також "Коментарі" писали про українського посла Андрія Мельника, який різко критикує німецького депутата, що виступив проти надання касетних бомб. Український дипломат вказав "йти до біса" з такою позицією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини